Ανακύκλωση: Πως να μεγαλώσω παιδιά με οικολογική συνείδηση

Posted by Despoina Katsoula 26/07/2019 0 Comment(s) Με τη ματιά της μαμάς,

   Μια συνήθεια που προσπαθώ καθημερινά να βοηθήσω τα παιδιά μου να υιοθετήσουν, είναι η ανακύκλωση. Είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθώ να ανακυκλώνω όσο περισσότερο μπορώ και στη δουλειά μου και φυσικά στο σπίτι.

   Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι κάτι που έχω καταφέρει τα παιδιά μου να σκέφτονται, δηλαδή όταν βγαίνουν από ένα δωμάτιο το βράδυ κλείνουν το φως, δεν αφήνουμε τη βρύση να τρέχει την ώρα που βουρτσίζουμε τα δόντια μας, προτιμάμε να βγούμε βόλτα με τα πόδια ή με το ποδήλατο και όχι με το αυτοκίνητο κλπ.

   Αυτές τις ημέρες λοιπόν, αφού γυρίσαμε από τις διακοπές και κάναμε και μια εκκαθάριση στο σπίτι για να πάμε σουπερ μάρκετ για εφόδια, είδαμε ότι πρέπει να αλλάξουμε και οδοντόβουρτσες. Όχι τις οδοντόβουρτσες πλέον δεν τις αγοράζουμε από το σουπερ μάρκετ αλλά  από το ΙάματαΕίναι οδοντόβουρτσες (Bemyflower) με λαβή από βιοδιασπώμενο φυσικό μπαμπού και νάιλον ίνες χωρίς ΒPA. Ακόμα και η συσκευασία της αποτελείται εξολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά και μόλις η χρήση της ολοκληρωθεί θάβεται στο χώμα και λιπασματοποιείται, αφού πρώτα αφαιρεθεί το τριχωτό της μέρος.

 

   Εκτός του ότι είναι ιδιαίτερα καλαίσθητες, με μια οδοντόβουρτσα τα παιδιά αποκτούν οικολογική συνείδηση. Και ξέρετε πως το κατάλαβα; Όταν είπαμε ότι πρέπει να αλλάξουμε οδοντόβουρτσες, ο Παναγιώτης και ο Δημήτρης με ρώτησαν πότε θα θάψουμε τις παλιές για να γίνουν λίπασμα για τα φυτά μας. Και ένιωσα πολύ υπερήφανη. Γιατί ξέρω ότι η οικολογική συνείδηση καλλιεργείται και στα σχολεία και ευτυχώς, όμως σίγουρα θα έχω βάλει και εγώ ένα λιθαράκι.

  Μπορείτε και εσείς να ξεκινήσετε από τέτοια μικρά πραγματάκια που μπορεί για τα παιδιά στην αρχή να είναι παιχνίδι αλλά μετά θα τους γίνουν συνήθεια.

  Μερικές ακόμα συμβουλές για ανακύκλωση είναι οι εξής:

  • Προτείνετε στα παιδιά να μαζέψουν τα παλιά τους τετράδια, χαρτιά, μπλοκ που δεν χρειάζονται και να τα πάνε στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης
  • Στο σπίτι, προσθέστε ένα κάδο όπου θα πάτε τα πλαστικά αντικείμενα ή γυάλινα αντικείμενα.
  • Επειδή τα παιδιά τρελαίνονται για τα παιχνίδια με το νερό αφήνοντας τη βρύση για ώρες ανοιχτή, ενημερώστε τα για τις συνθήκες που ζουν παιδιά στις άλλες χώρες. Μπορείτε να γεμίσετε μια λεκάνη νερό και να περιοριστούν σ’ αυτό.

 

Εάν έχετε και άλλες ιδέες για tips ανακύκλωσης μπορείτε να μου τις γράψετε εδώ και να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα άρθρο για tips  ανακύκλωσης.

Subscribe

* indicates required

Παρακαλώ τσέκαρε το κουτάκι αν επιθυμείςνα λαμβάνεις Newsletter. Δώσε μια ευκαιρία στη σελίδα και μη ξεχνάς οτι οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να κάνει απεγγραφή.

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

 
 

Leave a Comment