BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Επίτευξη στόχων.. τι θα με βοηθήσει;

Επίτευξη στόχων.. τι θα με βοηθήσει;

Θα ξεκινήσω με την ερώτηση, ποιος είναι ο στόχος σου; Ο στόχος μας μπορεί να είναι μια επιθυμία, μια ευχή, μια ανάγκη ή και μια φιλοδοξία. Είναι η οργάνωση αυτών, σε βήματα για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Φυσικά, για να το καταφέρουμε, θα πρέπει να δεσμευτούμε και να προσπαθούμε διαρκώς.

Όταν θέτουμε έναν στόχο, κάνουμε και μια προετοιμασία για αυτόν:

1. Αρχικά, πρέπει να σκεφτούμε τι είναι πραγματικά αυτό που θέλουμε. Το θέλουμε εμείς ή μας το επιβάλλουν οι άλλοι είτε άμεσα είτε έμμεσα; Που θα θέλαμε ιδανικά να φτάσουμε;

2. Σε τι κατάσταση ξεκινάμε; Τι εφόδια διαθέτουμε; Ας βρούμε και το αδύνατο σημείο μας!

3. Ποια είναι τα εφόδια που απαιτούνται; Τι πρέπει να αποκτήσουμε από δεξιότητες, γνώσεις ή ότι άλλο χρειάζεται;

4. Τέλος, πρέπει να σκεφτούμε πως θα πάμε από το σημείο που βρισκόμαστε, μέχρι τον τελικό μας στόχο. Ποιες είναι οι κινήσεις, οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουμε;

Τι θα μας βοηθούσε στο να επιτύχουμε τους στόχους μας;

1. Να κάνουμε μία λίστα με τους στόχους και έπειτα να τους κατατάξουμε ανάλογα με την προτεραιότητα τους. 

2. Αφού βρούμε την πορεία μας, θα πρέπει να μείνουμε επικεντρωμένοι σε αυτή! Ένα ημερολόγιο βοηθάει να ανατρέχουμε σε αυτό όταν χρειάζεται, αλλά και μέσα από αυτό να παρακολουθούμε την πρόοδο μας.

3. Οι στόχοι φυσικά μπορεί να αλλάζουν.  Πρέπει να έχουμε στον νου μας πως όταν χρειάζεται θα πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές.

4. Τέλος, μην ξεχνάμε πως πρέπει να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας κάθε φορά που θα πετυχαίνουμε κάτι και θα ανεβαίνουμε ένα σκαλάκι. Αυτό μας δίνει περισσότερη ώθηση!

Όλα όσα χρειάζεσαι θα τα βρείτε ΕΔΩ. Είναι ένας μικρός βοηθός που χωράει στη τσάντα σου για να ανατρέχεις σε αυτό όποτε το χρειάζεται. Περιέχει αναλυτικά βήματα για μια σωστή καθοδήγηση. Ένα σημειωματάριο με 100 σελίδες γεμάτες καθοδήγηση, ενίσχυση και υποστήριξη. Μετά από χρόνια εμπειρίας και καταγραφής προσωπικών στόχων έχει έρθει η ώρα που μεταδίδω αυτή την προσωπική εμπειρία σε ένα ολοκληρωμένο τετράδιο. Φυσικά δεν είμαι η ειδική που γνωρίζει μαγικούς τρόπους επίτευξης τρόπων αλλά αυτό που με έχει βοηθήσει πολύ σε πολλούς μικρούς στόχους που θέτω κάθε φορά είναι η καταγραφή αυτών ξανά και ξανά. Με έχει βοηθήσει η ανάλυση αυτών και η συζήτηση με τον εαυτό μου εξηγώντας τους λόγους που παραιτούμαι από το στόχο και από την προσπάθεια. Η παραίτηση είναι ο χειρότερος εχθρός μου. Μόνο μέσο της καθημερινής προσπάθειας καταφέρνω να τον ξεπερνάω. 

Ακόμη και η γραφή αυτού του άρθρου είναι ένα τσεκ στη λίστα με τοις εργασίες μου και με τους στόχους μου. Αν δεν το είχα καταγράψει δεν θα κατ΄φερνε ούτε αυτό το άρθρο να γράψω. Για μένα η επιτυχία χρειάζεται πολύ σκέψη, οργάνωση και εκτέλεση. Φυσικά θα κάνουμε πισωγυρίσματα και θα παραιτούμαστε αλλά σε εκείνο ακριβώς το σημείο θα πρέπειι να σκεφτόμαστε την αίσθηση που μας προκαλούσε η επίτευξη της εργασίας που είχαμε θέσει ως στόχο. 

Και μην ξεχνάτε! Εγώ βρίσκομαι στη διάθεση σας για να σας καθοδηγήσω στη σωστή χρήση του σημειωματάριου!

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP