BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Η προσαρμογή μετά από διακοπές!

Η προσαρμογή μετά από διακοπές!

 

Νιώθετε και εσείς πως η επιστροφή μετά από διακοπές και 3ήμερα είναι δύσκολη; Με δυσκολία συγκεντρωνόμαστε στις δουλείες και υποχρεώσεις μας. Να, κάποιες συμβουλές για να προσαρμοστείτε ευκολότερα στην καθημερινότητα και στην ανιαρή αλλά υποχρεωτική σας ρουτίνα!

 

  • Δώστε χρόνο

Όλοι έχουμε διαφορετικούς ρυθμούς και ειδικά τα παιδιά χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν από τη μία κατάσταση στην άλλη. Οι προσδοκίες μας πρέπει να χαμηλώσουν γιατί η πίεση που ασκούμε στον εαυτό μας, αλλά ακόμα περισσότερο στα παιδιά, μπορεί να παρατείνει και να δυσκολέψει την προσαρμογή.

 

  • Μη βάλετε όλες τις υποχρεώσεις από την πρώτη εβδομάδα

Προγραμματίστε σταδιακά τις δραστηριότητες σας και σταδιακά αυξήστε τις μέχρι να φτάσετε στους προηγούμενους ρυθμούς σας.

 

  • Βάλτε προτεραιότητες

Δεν είναι ανάγκη να τακτοποιήσουμε και να λύσουμε όλα τα θέματα του σπιτιού από την πρώτη ημέρα. Οι υποχρεώσεις έχουν συσσωρευτεί, αλλά υπάρχει χρόνος. Για αυτό, καλό είναι να επικεντρωθούμε σε μια εργασία τη φορά… χωρίς να «πνιγόμαστε» μέσα σε λίστες και σκέψεις.

 

  • Διατροφή..

..αλλά και πρόγραμμα σωματικής άσκησης ή, συνεχίστε μία σωματική δραστηριότητα, που κάνατε στις διακοπές (κολύμπι, περπάτημα). Όλοι ξεφεύγουμε λίγο πολύ στις διακοπές μας, φυσικά όμως πρέπει να επιστρέψουμε σταδιακά στις παλιές μας συνήθειες. Επομένως αυτό το βήμα χρειάζεται λίγη παραπάνω προσπάθεια από εμάς.

 

  • Προγραμματίστε τον ύπνο σας

Αν και τον ύπνο στις διακοπές τον ευχαριστιόμαστε λίγο παραπάνω.. έως και πολύ… η αλήθεια είναι ότι δε μπορούμε πια να ξυπνάμε 11 το πρωί, οπότε πρέπει να έχουμε προγραμματίσει από την προηγούμενη ημέρα τον ύπνο μας. Η ξεκούραση είναι σημαντική προϋπόθεση για να επιστρέψουμε στο γραφείο, όπως επίσης και το μεσημεριανό γεύμα. Πρέπει να έχουμε εξοπλιστεί με φαγητό από το σπίτι, ώστε να μεταβούμε όμορφα από την παραλία… στο ωράριο μας!

 

Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι ο χρόνος μας πέραν από τις διακοπές είναι πολύ περισσότερος και σίγουρα πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη βάση σε αυτόν. Πρέπει να φροντίζουμε λοιπόν αυτό το χρονικό διάστημα να είναι δημιουργικό και ικανοποιητικό για μας και τους αγαπημένους μας ανθρώπους!

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP