BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Οργάνωση του χρόνου σας σε μόλις 5 βήματα!

Οργάνωση του χρόνου σας σε μόλις 5 βήματα!

Ναι.. είναι λογικό να έχουμε άγχος στη καθημερινότητα μας, κινείται σε αστραπιαίους ρυθμούς για τους περισσότερους από εμάς. .  Συνήθως, αυτό που γίνεται είναι να αγχωνόμαστε για το αν θα προλάβουμε όλα όσα έχουμε προγραμματίσει. Οι γρήγοροι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής μας έχουν φέρει σε αυτή τη κατάσταση. Φυσικά, δεν πρέπει αυτό να μας καταβάλλει. Πρέπει να κάνουμε την προσπάθεια μας. 

Σε αυτό το άρθρο σου παρουσιάζω μερικές μικρές αλλαγές στη καθημερινότητα σου, που θα σε βοηθήσουν να αποβάλλεις μέρος αυτού του άγχους και να καταφέρεις τις καθημερινές εργασίες που σε πνίγουν. 

1.    Χρησιμοποίησε τον βοηθό σου…το ημερολόγιό σου!

Κάνε την αρχή με το να γράφεις τις εργασίες που πρέπει να γίνουν την επόμενη ημέρα. Γράψε το πιο σημαντικό αλλά και το πιο δύσκολο πράγμα που έχεις να κάνεις. Ολοκληρώνοντας την πιο κουραστική και απαιτητική εργασία πρώτη πρώτη το πρωί δίνεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να αντιληφθεί ότι το δύσκολο έχει περάσει και ότι τα υπόλοιπα θα γίνουν ακόμα πιο εύκολα.  Αγαπάμε τις λίστες, διότι μας βοηθάνε να μένουμε συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις μας. Μπορείς να διαγράφεις ή να τσεκάρεις όπως μου αρέσει να κάνω, αυτά τα οποία έχεις ήδη κάνει, και για να μην μπερδεύεσαι αλλά και για το αίσθημα της ικανοποίησης. Έτσι έχεις μια εικόνα για όλες τις δραστηριότητες και αυτό σε κάνει να είσαι πιο χαλαρός.

Οργάνωση του χρόνου σας σε μόλις 5 βήματα!
 

2.    Προτεραιότητες

Δεν αμφιβάλλω πως έχεις χιλιάδες πράγματα το οποία «πρέπει» να κάνεις αλλά και πράγματα τα οποία θα ήθελες να κάνεις. Κάποια ίσως δεν είναι τόσο σημαντικά…Αφού έχεις καταγράψει ως πρώτη δουλειά την πιο σημαντική από όλες στη συνέχεια κατέγραψε τις εργασίες που κατά σειρά αναγκαιότητας πρέπει να γίνουν. Σημείωσε αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε, μέσα σ ΄ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Απέφυγε όσο μπορούν να περιμένουν. Κατέγραψε αυτά που πραγματικά είναι σημαντικά και άσε τις τεράστιες λίστες για το τέλος κάθε μήνα. Δεν προσφέρουν τίποτα οι ατελείωτες λίστες με τους πολλούς στόχους. Λίγα πράγματα καθημερινά και ίσως ένα ή δυο στόχους την εβδομάδα για να καταφέρεις να τα υλοποιήσεις όλα, δίνοντας στον ευτό σου την κανοποίηση και το κίνητρο να συνεχίσεις να δουλεύεις και να αφιερώνεσαι στον εαυτό σου και στους στόχους σου, 

3.    Καταμερισμός δραστηριοτήτων

Είναι πολύ σημαντικό και λειτουργικό να μάθεις να μοιράζεις τις δραστηριότητες. Υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες στη καθημερινότητα μας, οι οποίες απαιτούν αρκετό χρόνο και ίσως μπορέσει να σου δώσει λύση κάποιος κοντινός σου. Είναι σίγουρα προσόν να αντιληφθείς γρήγορα ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις σε όλα ή να ε'ισαι καλός σε όλα. Χρειάζεται προσπάθεια για να εντοπίσεις τις ικανότητες των διπλανών σου είτε είναι συνεργατών, είτε είναι της οικογένειας και να τους δώσεις αρμοδιότητες που αρχικά θα σε διευκολύνουν και στη συνέχεια θα δώσουν χαρά και στους γύρω σου. Όταν εμπιστεύεσαι κάποιο κοντινό σου και του ζητάς βοήθεια τότε το πρόσωπο αυτό αισθάνεται σημαντικό, καταβάλλει κάθε προσπάθεια για μην σε απογοητεύσει και ναι μπορεί να κάνει λάθη αλλά με τον καιρό θα καλυτερεύσει είναι σίγουρο. Αρκεί να δώσεις την ευκαιρία. 

4.    Βάλε ρεαλιστικούς στόχους

Κανείς δεν είναι τέλειος. Όση προσπάθεια και να καταβάλεις, όλα δεν θα τα καταφέρεις. Θέσε λοιπόν ρεαλιστικούς στόχους, ώστε να μπορέσεις να τους επιτύχεις και να προστατεύσεις τον εαυτό σου από την αποτυχία. Ο χειρότερος εχθρός σου είσαι εσύ. Η μικρή αυτή φωνούλα που σου λέει εσωτερικά να μην προχωράς, να μην σηκώνεσαι από το κρεβάτι σου, να δεις ακόμα ένα ανούσιο βίντεο στο κινητό σου. Άκου αυτή τη φωνούλα και απάντησέ της ότι θα καταφέρεις τους στόχους που έχεις θέσει γιατί τους έχεις ανάγκη, είναι αληθινοί και όχι εξωπραγματικοί και θα διευκολύνουν τη ζωή σου σε μέγιστο βαθμό όταν θα τους καταφέρεις. Μικρά βήματα προς την αλλαγή κάνουν αυτή τη φωνούλα να μην ακούγεται πια. 

Οργάνωση του χρόνου σας σε μόλις 5 βήματα!
 

5. Επαναπροσδιορισμός!

Φυσικά και μπορείς να κάνεις αλλαγές στο πρόγραμμα σου σε περίπτωση που βλέπεις ότι δε σου ταιριάζει. Μπορείς να κάνεις και τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να είναι πιο λειτουργικό και έτσι να μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως δεν γίνεται πάντα να τα προλαβαίνεις όλα… και να μην απογοητεύεσαι με τον επαναπροσδιορισμό όσες φορές και αν χρειαστεί. Οι ρυθμοί στη σύγχρονη ζωή δεν μας αφήνουν να επαναπαυτούμε. Αλλά εμείς ας κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να προσαρμοζόμαστε ακόμη και μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και προσπάθησε να τον αφουγκραστείς. Χρειάζεται να μείνεις με την σκέψη σου. Χρειάζεται να σκέφτεσαι συχνά τα βήματά σου και τις αλλαγές που θα ήθελες ιδανικά να γίνουν. Να βλέπεις και να οραματίζεσαι τον εαυτό σου σε αυτές και να παίρνεις χρόνο ξανά και ξανά μόνος σο, χωρίς κανένα περισπασμό. Κοιτώντας τον τοίχο, τη θέα από το παραθυρό σου εσυ και η σκέψη σου. 

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP