BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Οδηγός οργάνωσης για το Πάσχα

Οδηγός οργάνωσης για το Πάσχα

Το Πάσχα πλησιάζει! Απέχουμε μόλις λίγες ημέρες! Έχετε προλάβει να οργανώσετε τις ημέρες σας αλλά και το τραπέζι; Οι περισσότεροι, έχουμε χάσει την αίσθηση του χρόνου και έχουμε ξεχάσει πόσα όμορφα πράγματα συνδέονται με την πολύ όμορφη περίοδο που διανύουμε. Ήρθε όμως η ώρα να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη και να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για να γιορτάσουμε, και όχι να περάσουμε το φετινό Πάσχα!

  • Πρόγραμμα μαζί με τα παιδιά

Είναι πολύ σημαντικό να συμμετάσχουν τα παιδιά στην όλη διαδικασία.. τόσο στην οργάνωση όσο και στην υλοποίηση! Μπορούμε να ετοιμάσουμε μια λίστα με τις αγορές που θέλουμε να κάνουμε. Ανοιξιάτικα - Πασχαλινά στολίδια για το σπίτι αλλά και υλικά για χειροτεχνίες, ώστε να περάσουμε όμορφο και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας.

  • Βαφτιστήρια

΄Έχουμε να φροτνίσουμε τα βαφτηστίρια μας. Ετοιμάζουμε λαμπάδες και δωράκια τυλιγμένα σε χειροποίητα περιτυλίγματα με στάμπες που θα φτιάξουν τα παιδιά μας, μέσα από τις δεκάδες ιδέες που θα βρούμε online. Μία ωραία ιδέα, θα ήταν, να στείλουμε μαζί και ένα βιβλιαράκι, καθώς υπάρχουν αμέτρητα πασχαλινά βιβλία τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους.

  • Συνάνθρωποι σε ανάγκη

Οι ημέρες οι γιορτινές, συνήθως είναι ακόμα πιο δύσκολες για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ας βάλουμε στο πρόγραμμα των ημερών μια επίσκεψη στην Εκκλησία της γειτονιάς ή σε ένα γηροκομείο ή στο Δήμο μας. Να ρωτήσουμε αν υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που χρειάζονται κάποια βοήθεια. Καλό θα ήταν, τη βοήθεια αυτή να την προσφέρουμε οι ίδιοι με τα παιδιά μας σε αυτούς. Δεν υπάρχει καλύτερο φάρμακο για την ψυχή, από το να προσφέρεις. Και δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά μας, από την ανιδιοτελή προσφορά των γονιών τους σε συνανθρώπους τους.

  • Κουλουράκια

Ας μπούμε στη κουζίνα λοιπόν! Μπορούμε να φτιάξουμε όμορφα και χρωματιστά πασχαλινά κουλουράκια μαζί με τα παιδιά. Θα ήταν όμορφο να βάλουν τη φαντασία τους και να τα διακοσμήσουν με το δικό του γούστο!

  • Μεγάλη Δευτέρα

Τη Μεγάλη Δευτέρα θα βάλουμε στο πρόγραμμα να επισκεφθούμε τα βαφτιστήρια μας ή να τους στείλουμε τα δώρα τους. Αφήνουμε στα παιδιά μας την «ευθύνη» να μας θυμίσουν ποια λαμπάδα, ποιο αυγό και ποιο δώρο ανήκει στο καθένα. Είναι σίγουρο ότι αυτή η εμπιστοσύνη που τους δείχνουμε θα τα κάνει να αισθανθούν πολύ περήφανα και χαρούμενα. Είναι και μια καλή ευκαιρία να χαρούν και την παρέα των πνευματικών μας παιδιών, την οποία σίγουρα στερούνται λόγω των υποχρεώσεών τους τον υπόλοιπο χρόνο.

  • Μεγάλη Τρίτη

Η Μεγάλη Τρίτη μπορεί να αφιερωθεί στο μοίρασμα των δώρων στους ανθρώπους που θέλουμε να βοηθήσουμε. Θα είναι πολύ όμορφο το δέμα τους να καταλήξει στον παραλήπτη όμορφα τυλιγμένο και να μπορούν να το δώσουν με τα χεράκια τους. Θα είναι σίγουρα μια ιδιαίτερα συγκινητική και αξέχαστη στιγμή για όλους μας.

  • Μεγάλη Πέμπτη

Τη Μεγάλη Πέμπτη κατά παράδοση όλα τα σπίτια βάφουν αυγά και ζυμώνουν κουλουράκια για τη Λαμπρή που έρχεται. Ιδιαίτερα αγαπημένη συνήθεια των παιδιών, αλλά και τόσο δημιουργική! Και εδώ μπορούμε να βρούμε δεκάδες πρωτότυπες ιδέες για διακόσμηση αυγών, που μπορούν να συμμετέχουν και τα μικρότερα μέλη της οικογένειας.

  • Μεγάλη Παρασκευή

Όσο για την Μεγάλη Παρασκευή; Ακόμα και οι οικογένειες που δεν ακολουθούν πιστά τη θρησκευτική παράδοση, είναι σίγουρο ότι την Μεγάλη Παρασκευή θα προσκυνήσουν τον Επιτάφιο. Μακάρι φέτος να μπορέσουμε να παρευρεθούμε και στην πένθιμη περιφορά. Η ατμόσφαιρα έχει έντονο πένθιμο χρώμα, αλλά οι μυρωδιές της Άνοιξης δείχνουν πόσο κοντά είναι η Ανάσταση και μαζί της η ελπίδα και το φως. Πέρα από την κατάνυξη της ημέρας, ο συμβολισμός της ζωής που πάντα κερδίζει είναι μεγάλης αξίας και σημασίας.

  • Μεγάλο Σάββατο

Το Μεγάλο Σάββατο, κάνουμε τα τελευταία ψώνια για το Πάσχα και ετοιμαζόμαστε για το βράδυ της Ανάστασης και το γιορτινό τραπέζι. Τα παιδιά σίγουρα θα βοηθήσουν στις ετοιμασίες με μεγάλη χαρά!

Το Πάσχα είναι μεγάλη ευκαιρία για πολλά μηνύματα και όμορφες ώρες με όλους τους αγαπημένους μας.  Τα παιδιά μυστικά νιώθουν και συμμετέχουν στα συναισθήματα των γονιών τους. Ας προσφέρουμε λοιπόν χαρά, ελπίδα και όμορφες στιγμές να θυμόμαστε!

Να έχετε ένα όμορφο και ευλογημένο Πάσχα!!

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP