BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

5 τρόποι να κρατήσεις το κίνητρο για γυμναστική.

5 τρόποι να κρατήσεις το κίνητρο για γυμναστική.

Δεν λειτουργούν όλα βάση προγράμματος.. όλοι το γνωρίζουμε! Όμως υπάρχουν μερικές δραστηριότητες που χρειάζονται τον προγραμματισμό για να πετύχουμε τους στόχους που θέτουμε. Ένα παράδειγμα είναι η γυμναστική μας! Φυσικά η οργάνωση του προγράμματος σου, συμβάλλει ώστε να έχεις κίνητρο και να το εκτελείς ευκολότερα. Πως λοιπόν, ειδικά αν είσαι αρχάριος/α θα φτιάξεις το δικό σου πρόγραμμα προπόνησης; Διάβασε παρακάτω, για να μάθεις:

1. Ξεκίνα σταδιακά

Θέσε ένα μικρό στόχο στην αρχή. Διάλεξε τρεις ημέρες της εβδομάδας και αποφάσισε ότι αυτές οι μέρες είναι που θα ασχοληθείς με τη γυμναστική σου και την κίνηση του σώματός σου. Πάρε απόφαση οτι θα δείξεις συνέπεια σε αυτές τις τρεις ημέρες. Επέλεξε ημέρες που δεν θα είναι γεμάτες από άλλες δραστηριότητες ή ημέρες που ξέρεις ότι είσαι πολύ κουρασμένος. Φρόντισε να καθορίσεις με ακρίβεια την ημέρα αλλά και την ώρα που θα κάνεις γυμναστική και μάλιστα αν κάνεις γυμναστική στην ύπαιθρο θα πρέπει να έχεις μελετήσει τι θα κάνεις ως εναλλακτική σε περίπτωση που έχει βροχή. Δοκίμασε για μια εβδομάδα ένα πρόγραμμα με μέρα παρά μέρα γυμναστική και δες αν είναι κουραστικό ή όχι ΄σι ώστε να μην πιέσεις πολύ το σώμα σου και μετά είναι ακατόρθωτο να πας για γυμναστική πάλι. 

5 τρόποι να κρατήσεις το κίνητρο για γυμναστική.
 

2. Ανάκαμψη!

Ακόμα και τη στιγμή που θα φτάσεις σε ένα καλό επίπεδο, να θυμάστε πάντα το πόσο σημαντική είναι η ξεκούραση... Κάνε απλώς stretch εάν θέλεις λίγο να κινηθείς. Το περπάτημα βοηθάει επίσης στη διαδικασία ανάκτησης των δυνάμεων του σώματός σου. Αν μια μέρα κάτι συμβεί και δεν μπορέσεις να κάνεις τη γυμναστική που έχεις προγραμματίσει φρόντισε να κινήσε παραπάνω μέσα στην ημέρα και προσπάθησε όταν τελειώσουν όλες σου οι εκκρεμότητες να γυρίσεις σπίτι με τα πόδια ή να περπατήσει για λίγο χρόνο. Η ενέργεια και η ελαφρά κίνηση βοηθάει κυρίως την ψυχολογία σου και οι ορμόνες που εκκρίνονται σε οδηγούν στην μνήμη της ωραίας διάθεσης όταν γυμνάζεσαι. 

3. Βρες τι σου αρέσει

Όταν δεν μας αρέσει κάτι όλοι έχουμε παρατηρήσει.. πως δεν το κάνουμε και σωστά.. Το πώς κινείς το σώμα σου είναι λιγότερο σημαντικό από το να το κινείς με συνέπεια. Βρες προπονήσεις ή δραστηριότητες που σου αρέσουν, ώστε να της τηρείς και να ανυπομονείς. Μέσα στην εβδομάδα σημείωσε στο Fitness planner σου το είδος γυμναστικής που θα ήθελες να δοκιμάσεις ή κάνε την έρευνά σου την Κυριακή για κάποια πλατφόρμα ή βίντεο που θα ήθελες να δοκιμάσεις. Το να μην είναι μονότονη η γυμναστική σου και το να δοκιμάζεις τα όρια του σώματός σου το κάνει διασκεδαστικό και ευχάριστο. 

5 τρόποι να κρατήσεις το κίνητρο για γυμναστική.
 

4. Κράτα τον εαυτό σου ενεργοποιημένο

Είναι καλό να δίνεις στον εαυτό σου λίγες ανταμοιβές, για να παραμένεις ενεργοποιημένη. Αγόρασε ένα νέο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών ή το καινούριο fitness planner. Διάβασε ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης ή άκουσε ένα podcast που θα ενισχύσει το κίνητρό σου και ποιος ξέρει ίσως διαβάσεις ή ακούσεις κάτι που θα σου κάνει κλικ στο μυαλό και το κίνητρό σου θα γίνει ανίκητο. 

5. Σημείωση της προόδου σου!

Ένας μικρό βοηθός έχει φτάσει στα χέρια μου που μου αλλάζει μέρα με τη μέρα τη ζωή! Το νέο fitness planner που στόχο έχει να μην απομακρύνεσαι από τους στόχους του σώματος και της υγείας σου! Το να σημειώνουμε την πρόοδο μας, συμβάλλει να είμαστε συγκεντρωμένοι, βλέποντας μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα.. πόσα περισσότερα καταφέρνουμε και πόσο πλησιάζουμε στους στόχους μας! Κράτα το μαζί σου, κοντά σου και κατέγραψε όλες σου τις σκέψεις και τις δυσκολίες που συναντάς σε όλο αυτή τη διαδρομή που διανύεις. Σημείωσε τα γεύματα που κάνεις και τα γεύματα στα οποία νιώθεις ασφάλεια οτι δεν σε απομακρύνουν από το στόχο σου. Σίγουρα έχεις βρει γεύματα τα οποία σε ικανοποιούν γευστικά αλλά και ψυχικά σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι δεν απομακρύνεσαι από τους στόχους. 

5 τρόποι να κρατήσεις το κίνητρο για γυμναστική.
 

Να σου πω οτι είμαστε μαζι σε αυτή την προσπάθεια και ότι σε νιώθω και σε συμπονώ μιας και το κίνητρο και η συνέπεια είναι κάτι που προσπαθώ έντονα να δουλέψω και η οργάνωση είναι αυτή που με βοηθάει πολύ μαζί με την καταγραφή. Δοκίμασε το

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP