BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Οδηγός οργάνωσης διακοπών μαζί με παιδιά

Οδηγός οργάνωσης διακοπών μαζί με παιδιά

Ήρθε αυτή η εποχή του χρόνο που ετοιμαζόμαστε για τις διακοπές μας! Όταν είμαστε μόνοι μας, είναι πιο εύκολο… αλλά όταν έχουμε να ετοιμάσουμε ολόκληρη οικογένεια, δυσκολεύει η κατάσταση!

Μπορεί να μας προκαλεί άγχος η όλη ετοιμασία αλλά είναι και μια καλή στιγμή να ανανεώσουμε τις σχέσεις μας και να κάνουμε όσα δεν μπορούμε/δεν προλαβαίνουμε τον υπόλοιπο χρόνο. Οπότε ποιο είναι το μυστικό; Φτιάχνουμε όλοι μαζί τις βαλίτσες και όχι μόνο η μαμά. 

Το πρώτο άγχος έφυγε πάμε να διώξουμε και τα επόμενα. Ποιο είναι λοιπόν το κλειδί για ξέγνοιαστες διακοπές; Συνέχισε να διαβάζεις και ίσως οι διακοπές σου πάψουν να είναι μια διαδικασία άγχους και πίεσης.

1. Ο κατάλληλος προορισμός

Όταν είμαστε μόνοι μας επιλέγουμε προορισμό σύμφωνα με τις επιθυμίες μας, όταν όμως οι διακοπές μας γίνονται οικογενειακές θα πρέπει να σκεφτούμε περισσότερο και να βάλουμε άλλα ‘’φίλτρα’’ στην αναζήτησή μας. Ένα τέτοιο, σίγουρα είναι εάν αυτός ο προορισμός ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές. Διαβάζουμε τις κριτικές ή ρωτάμε ομάδες που υπάρχουν στα social media και κρίνουμε αν τα παιδιά θα μπορούν να επισκεφθούν τις παραλίες και αν είναι κατάλληλες για μικρά παιδιά.

 Πρέπει να υπολογίσουμε την απόσταση καθώς γνωρίζουμε πως τα παιδιά δεν μπορούν να μείνουν για πολλές ώρες μέσα στο αμάξι, πλοίο, κλπ.. 

Για κάποιους γονείς είναι σημαντικό κριτήριο αν υπάρχει νοσοκομείο ή κέντρο Υγείας στην περιοχή.

Έτσι λοιπόν, σιγά σιγά θα βρούμε εκείνο τον προορισμό που θα δείχνει πιο ασφαλής και κατάλληλη για την ηλικία των παιδιών μας.

2. Βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών!

Ας μην γελιόμαστε… όλοι αγχωνόμαστε μην συμβεί κάτι στο παιδί μας. Κανονικά θα πρέπει να βρίσκεται πάντα μαζί σας το βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών. Στις διακοπές συμβαίνουν διάφορα. Καλό θα ήταν λοιπόν, να έχουμε μαζί μας αλοιφές για κουνούπια και άλλα τσιμπήματα, αντιπυρετικά, παυσίπονα, επίδεσμο, θερμόμετρο και κρέμες για εγκαύματα, αντί να τρέχουμε στο φαρμακείο τελευταία στιγμή.

Οδηγός οργάνωσης διακοπών μαζί με παιδιά

 

3. Πάρτε μαζί σας ελαφριά σνακς.

Αποφύγετε τα βαριά φαγητά και προτιμήστε κριτσίνια ή ελαφριά τοστάκια. Αποφύγετε τα γλυκά που έχουν περιττή ζάχαρη και τα ροφήματα που μπορεί να του προκαλέσουν τάση για εμετό. Το νερό αρκεί. Τη στιγμή που θα φτάσετε στο μέρος των διακοπών σας βρείτε ένα μεγάλο σουπερ μάρκετ ή ένα μανάβη της γειτονιάς και αγοράστε φρέσκα φρούτα και λαχανικά όπως καρότα ή αγγούρια. Μπορείτε να έχετε μαζί σας και μια βούρτσα λαχανικών που θα βρείτε εδώ και θα μπορέσετε να πλύνετε έτσι τα λαχανικά δίχως να χρειάζεστε μαχαίρι και τα παιδιά να τα φάνε με τη φλούδα τους. 

4. Λίστες, λίστες, λίστες!

Σίγουρα ένα από το πιο σημαντικά βήματα ώστε να απαλλαγείτε από το άγχος! Είναι ο μόνος τρόπος για να είμαστε σίγουροι πως δεν έχουμε ξεχάσει τίποτα! Φυσικά δεν θα υπάρχει μόνο μια λίστα αλλά αρκετές διαφορετικές, για παράδειγμα «εξοπλισμός παραλίας», «ρούχα παιδιών», «φαρμακείο πρώτων βοηθειών». Χρήσιμο (και θα με θυμηθείτε γι’αυτό) μία λίστα για τα πράγματα που θα μπουν στις τσάντες μας τελευταία στιγμή, π.χ. οι φορτιστές ή οι οδοντόβουρτσες.

Οδηγός οργάνωσης διακοπών μαζί με παιδιά

 

5. Δεν πακετάρουμε τελευταία στιγμή

Η καθημερινότητα είναι φορτωμένη, το καταλαβαίνω… αλλά καλό είναι να μην αφήνουμε το πακετάρισμα τον αποσκευών για το απόγευμα πριν το ταξίδι της αναχώρησης, εμείς ως γονείς καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε λίγες ημέρες νωρίτερα, ειδικότερα όταν υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προμηθευτούμε από κάποιο κατάστημα. Έτσι θα είμαστε σίγουροι πως δεν θα λείψει τίποτα από τα παιδιά μας.

6. Ενημέρωση για το μέρος διαμονής

Γιατί να πάει έστω και μια μέρα των διακοπών μας χαμένη; Πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι ας ενημερωθούμε για το μέρος που θα επισκεφθούμε. Μπορούμε να βρούμε όμορφα μέρη και δραστηριότητες να κάνουμε με τα παιδιά. Ακόμη μπορείτε να κάνετε ένα οικογενειακό συμβούλιο ώστε να συζητήσετε τα μέρη που έχετε ανακαλύψει ώστε όλα τα μέλη να είναι ευχαριστημένα.

7. Παιχνίδια

Όσα παιχνίδια και να πάρουμε μαζί τα παιδιά συνήθως στις διακοπές δεν ασχολούνται με αυτά. Θα σας πρότεινα να πάρετε μαζί τα βασικά όπως μπάλα, κάποια κουβαδάκια και μερικές μπογιές ζωγραφικής για τις στιγμές που περιμένουν το φαγητό σε κάποια ταβέρνα. Αν τα παιδιά σας αγαπάνε τα βιβλία αγοράστε ένα καινούριο βιβλίο έτσι ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον ή δανειστείτε από κάποια δημόσια βιβλιοθήκη. 

Οδηγός οργάνωσης διακοπών μαζί με παιδιά

 

8. Ζήστε τις στιγμές

Μπορεί τα παιδιά να έχουν γκρίνια, μπορεί να είναι ανήσυχα, να ζεσταίνονται και άλλα πολλά αλλά αυτές οι στιγμές δεν έρχονται πάλι. Ένα καλοκαίρι είναι από τα 18 που θα περάσετε μαζί με τα παιδιά γι'αυτό προσπαθείτε να είστε χαλαροί αλλά και με λίγο πρόγραμμα για να μην υπάρχουν εκπλήξεις και γκρίνιες όσο το δυνατό περισσότερο. Γιατί σίγουρα θα υπάρξουν. 

Εύχομαι να περάσετε πολύ όμορφα και ξέγνοιαστα τις διακοπές σας!!

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP