Καλοκαιράκι βράδινο μπανάκι...Vol1

Posted by Despoina Katsoula 25/06/2019 0 Comment(s) Με τη ματιά της μαμάς,

   Τις τελευταίες ημέρες σκέφτομαι συνεχώς διακοπές, θάλασσα, παραλία... Όχι δεν θα πάω άμεσα διακοπές και ναι είναι παράλογο με αυτές τις απογευματινές βροχούλες να σκέφτομαι καλοκαίρι, όμως, δε μπορώ να το ελέγξω. Και μη φανταστείτε ότι έχω πάει πολλές φορές στη θάλασσα (1 φορά μέσα στο τριήμερο που πέρασε).

 

   Έχω όμως αυτή την ωραία, ανάλαφρη, καλοκαιρινή διάθεση που ότι και να κάνω, όσο δύσκολο και να είναι και όσες υποχρεώσεις και εάν έχω, αυτή η διάθεση με κάνει να νιώθω ξεκούραστη.

   

 Τελικά, το θέμα δεν είναι μόνο τι κάνεις αλλά και πως το σκέφτεσαι. Ίσως γι'αυτό όταν συζητάω για διακοπές με κάποιον που δεν έχει παιδιά του λέω να πάει πολλές διακοπές.

   

 Οι διακοπές που πηγαίνεις όταν δεν έχεις παιδιά είναι τελείως ανέμελες, απρογραμμάτιστες (εκτός εάν είσαι του προγράμματος, οπότε κάτι θα προγραμματίσεις). Δεν σκέφτεσαι τίποτα, αδειάζει τελείως το μυαλό σου και κάνεις και το βραδινό σου μπανάκι όποτε θες. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι οι διακοπές όταν έχεις παιδιά είναι χάλια. Αλλά ας πούμε την αλήθεια, εάν τα παιδιά είναι μικρά δεν ξεκουράζεσαι σωματικά σίγουρα. Αλλάζεις ρουτίνα, περνάς περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σου αλλά δεν ξεκουράζεσαι. Όμως, υπάρχει κάτι που σε αποζημιώνει για όλα: αυτά τα χαρούμενα, λαμπερά ματάκια, γεμάτα ικανοποίηση που βλέπεις μετά τις διακοπές ή στο τέλος της κάθε ημέρας.

   

  Δεν ξέρω για εμένα ήταν πολύ ωραίες οι διακοπές πριν κάνω παιδιά και χαίρομαι τόσο πολύ που είχα την ευκαιρία να πάω, όμως και οι διακοπές που πηγαίνουμε τα τελευταία χρόνια με τα παιδιά είναι επίσης ξεχωριστές. Με τις γκρίνιες τους, με τα γέλια τους, με την κούραση τους. Διάβασα λοιπόν σε ένα άρθρο ότι οι διακοπές κάνουν τα παιδιά χαρούμενα για αρκετό χρονικό διάστημα αφότου τελειώσουν. Και είναι λογικό και για τους ενήλικες νομίζω ισχύει αυτό. Κοινωνικοποιείσαι, γνωρίζεις κόσμο και λόγω της χαλαρότητας που έχεις απολαμβάνεις την παρέα οποιουδήποτε (όχι μίζερου ανθρώπου εννοείται).

   

 Ο λόγος που τα γράφω όλα αυτά είναι γιατί πιστεύω ότι καλό θα ήταν όλοι να προσπαθούσαμε να πάμε διακοπές έστω και για 3-4 ημέρες γιατί αυτό είναι ευεργετικό είτε έχουμε παιδιά είτε όχι. Και όπως είπα και πιο πάνω, το θέμα δεν είναι μόνο τι κάνεις αλλά πως το σκέφτεσαι. Ακόμα και λίγες ημέρες διακοπών και με παιδιά εάν τις δεις με άλλο μάτι σου δίνουν ενέργεια για τον χειμώνα.

Εάν θες να παρακολουθήσεις τις καλοκαιρινές μου ανησυχίες και διαθέσεις ακολούθησε με στον λογαριασμό μου στο Instagram:https://www.instagram.com/ergodespinas_planners

Subscribe

* indicates required

Ναι θέλω να λαμβάνω τα Newsletter της Εργοδέσποινας στο email μου:

Μπορείς να κάνει απεγγραφή ανα πάσα στιγμή πατώντας το κουμπί Unsubscribe. Πρίν όμως δώσε μια ευκαιρία μήπως δείς κάτι που σου αρέσει. Το email σου είναι ασφαλές διάβασε τη Πολιτική Απορρήτου στη σελίδα.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Leave a Comment