Οι Απόκριες πριν τα παιδιά

Posted by Despoina Katsoula 20/02/2018 0 Comment(s) Τι θα παίξουμε μαμά;,

Οι απόκριες για την οικογένειά μου από παιδί ήταν μια από τις πιο σημαντικές γιορτές. Μας δινόταν η ευκαιρία να διασκεδάσουμε, μασκαρευτούμε αλλά και να οργανώσουμε πάρτι. Μασκαράδες πηγαίναμε στα σπίτια φίλων και γνωστών ή μαζευόμασταν στο σπίτι κα όλοι μαζί χορεύαμε τα γνωστά τα αποκριάτικα.

Στη πορεία των χρόνων όπως γίνεται συνήθως όλη αυτή η ενασχόληση με τις απόκριες δέχθηκε μια πτώση, μια φθορά η οποία όμως δε κράτησε πολύ. Μετά τη φοιτητική ζωή που μάλλον ήμασταν πολύ σοβαροί για τέτοια του δώσαμε και κατάλαβε. Ντυνόμασταν συνέχεια, βγαίναμε έξω στα μαγαζιά, πίναμε και χορεύαμε σα να μην υπήρχε αύριο. Κανένα ταμπού. Όλη μας η έννοια ήταν το γέλιο και η διασκέδαση.

 

 

 

 

Καταφέραμε και το συνεχίσαμε μέχρι που σιγά σιγά κάναμε παιδιά. Εκεί άλλαξαν τα πράγματα, σαν να υπήρχε μια κούραση σα να μην υπήρχε διάθεση. Όμως επειδή οι απόκριες είναι πραγματικά μέσα στη ψυχή μας δε μπορούσαμε να απαρνηθούμε το είναι μας και την ανάγκη μας για διασκέδαση αλλά και μασκάρεμα οπότε ξεκινήσαμε να βάζουμε και τα παιδιά στο παιχνίδι. Δε ξέρω αν στα παιδικά αποκριάτικα πάρτι διασκεδάζουν πιο πολύ τα παιδιά μας ή εμείς. Είναι που μια φορά το χρόνο έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να χορέψουμε με όλη μας τη ψυχή.

 

 

Οι φετινές Απόκριες μπορεί να μην υπάρχουν σε φωτογραφία αφού ντύθηκαν μόνο τα παιδιά αλλά δε σημαίνει πως δε διασκεδάσαμε. Αν και πραγματικά επειδή δε ντυθήκαμε εμείς οι γονείς νιώθω οτι αυτές οι Απόκριες έφυγαν χωρίς να μου αφήσουν κάτι. Δίνω υπόσχεση λοιπόν την επόμενη χρονιά να φροντίσω να μας αφήσουν πολλές ωραίες αναμνήσεις  γιατί αυτό κυρίως θέλω τα παιδιά μου να θυμούνται από εμένα, τις όμορφες, ξεκαρδιστικές, γεμάτες χορό στιγμές μας. 

 

 

 
 
 

Ο σουπερ ήρωας εχει τη στολή παντα εσωτερικά! #myday

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Despoinakat (@ergodespoina) στις Ο σουπερ ήρωας εχει τη στολή παντα εσωτερικά! #myday PST

Leave a Comment