Έπιασε η εκπαίδευση της ρουτίνας;

Posted by Despoina Katsoula 30/07/2018 0 Comment(s) Με τη ματιά της Εργοθεραπεύτριας,

Θυμάστε που είχα φτιάξει ένα απλό και όμορφο εκτυπώσιμο για τη βραδινή ρουτίνα που συνήθως κάνουν τα παιδιά; Ε πώς τα πήγατε; Σας άρεσε; Στα παιδιά;

Εδώ λοιπόν στο σπίτι το έδειξα στα παιδιά,χάρηκαν πολύ που τους το έδωσα και το κόλλησαν σε ένα τοίχο στο δωμάτια τους. Ευχήθηκα από μέσα μου να πιάσουν έστω τα μισά και περίμενα. Τα πήγανε εξαιρετικά. Ο μεγάλος βοηθούσε τον μικρό και οι δύο μαζί κολλούσανε τα αυτοκόλλητα που είχαν επιλέξει. Εντάξει μπήκαν κάποια αυτοκόλλητα παραπάνω αλλά μικρή σημασία έχει αυτό. Τη δεύτερη μέρα ακόμα καλύτερα. Τη τρίτη αρρώστησε ο Δημήτρης με αποτέλεσμα να σταματήσει για μια βδομάδα τουλάχιστον, η εκπαίδευση για αυτόν.

Ο Παναγιώτης συνέχισε να κάνει πράγματα μόνος του και να βάζει αυτοκόλλητα και στη δεδομένη στιγμή αυτό ήταν αρκετά βοηθητικό μιας και έπρεπε να φροντίσω τον μικρό Δημήτρη και τους πυρετούς του.

 

 

Όταν πια ανάρρωσε αποφασίσαμε οτι ήταν άδικο που δε το έκανε ο Δημήτρης και έτσι θα ξεκινούσανε πάλι από την αρχή. Οπότε έκαναν εξάσκηση μερικές ημέρες ακόμα. Τα αυτοκόλλητα δε τα έβαζαν όλα αλλά αυτό πια δεν ήταν αυτοσκοπός. Ο μόνος στόχος ήταν να καταφέρνουν να κάνουν τις βασικές δραστηριότητες και να περιμένουν τον μπαμπά ή τη μαμά στο κρεβάτι για τα παραμύθια και τις αγκαλιές.

 

Είμαι αρκετά ευχαριστημένη με την επίδοση των παιδιών αλλά και από το εύκολο αυτό πρόγραμμα. Βέβαια δεν είναι όλες οι ημέρες ίδιες και δεν είμαστε πάντα στο σπίτι. Όταν έχουμε πάει μια βόλτα συνήθως τα παιδιά ειναι κουρασμένα, και εγω φυσικά και έτσι τα βοηθώ για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πιο γρήγορα. Λογικό νομίζω. Προχθές επειδή είχαν καταφέρει να τα κάνουν όλα το πήγα και ένα επίπεδο παρακάτω. Τους είπα οτι θα είμαι στο δωματιό μου να διαβάζω το βιβλίο μου και τα ίδια θα αποφασίσουν την ώρα που θέλουν να κοιμηθούν. Όταν νιώσουν κουρασμένα να κοιμηθούν.

 

 

 

 

Μέσα μου έλεγα κλάφτα Χαράλαμπε αλλά εντυπωσιάστηκα όταν μετά από τρία παραμύθια που ψευτοδιάβαζαν ο μικρός Δημήτρης είπε τώρα να κοιμηθούμε. Όνειρο ζω. Φυσικά αυτά τα πράγματα δε γίνονται κάθε μερα, δεν είμαστε ρομπότ αλλά σας παρουσιάζω κάποιες καλές βραδιές τις οποίες πιστεύω οτι μπορείτε να κατακτήσετε και εσείς.

 

Αυτό είναι το τελευταίο κείμενο του καλοκαιριού, σας εύχομαι να περάσετε υπέροχα και κυρίως να ξεκουρασείτε. Οι παραγγελίες για τα ημερολόγιά σας γίνονται κανονικά. Μάλιστα βιαστείτε γιατί τα τεμάχια είναι σίγουρα περιορισμένα και εξαντλούνται.

Παρήγγειλε εδώ.

 

 

Θέλω να λαμβάνω τα Newsletter της ΕργοΔέσποινας

Ναι θέλω να λαμβάνω τα Newsletter της Εργοδέσποινας στο email μου:

Μπορείς να κάνει απεγγραφή ανα πάσα στιγμή πατώντας το κουμπί Unsubscribe. Πρίν όμως δώσε μια ευκαιρία μήπως δείς κάτι που σου αρέσει. Το email σου είναι ασφαλές διάβασε τη Πολιτική Απορρήτου στη σελίδα.

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.

Leave a Comment