Βότανα για αδυνάτισμα και αποτοξίνωση vol1

Posted by Despoina Katsoula 20/09/2019 0 Comment(s) Self- care tips and more,

Βότανα για αδυνάτισμα και αποτοξίνωση Vol1

       Όσοι με γνωρίζετε προσωπικά θα ξέρετε την αγάπη μου στα βότανα και τα ροφήματα. Ξεκινώντας  λοιπόν  το νέο μου επαγγελματικό εγχείρημα, βρήκα την ευκαιρία να ψάξω πολύ τα βότανα. Όπως  όλες οι γυναίκες, ψάχνω εδώ και καιρό να βρω το ιδανικό, το βότανο δηλαδή που μπορεί πραγματικά να κάψει το λίπος. Θέλω να το δοκιμάσω και να γράψω για τα αποτελέσματα του. Σχεδόν πάντα όμως, σταματάω πριν καν ξεκινήσω, για έναν πολύ απλό λόγο.

     Δεν υπάρχουν βότανα που να καίνε λίπος, να αλλάζουν το σχήμα του σώματος ή απλά να κάνουν θαύματα!

   Γιατί τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ στην προσπάθεια σας, αρκεί… να προσπαθήσετε σε πρώτη φάση. Αν προσέξετε την διατροφή σας και κινηθείτε λίγο περισσότερο, τα βότανα μπορούν να είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι σας στο αδυνάτισμα

Κάθε ένα έχει και μια μικρή εξειδίκευση. 

Πώς Λειτουργούν;

Τα βότανα για αδυνάτισμα, χωρίζονται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες ανάλογα με την λειτουργία τους, τον τρόπο δηλαδή που μας οδηγούν στο πολυπόθητο χάσιμο βάρους ή καλύτερα κάψιμο λίπους.

  1. Προκαλούν θερμογένεση, μέσω της οποίας το σώμα μας καίει περισσότερος θερμίδες, στην καλύτερη περίπτωση από το αποθηκευμένο λίπος.
  2. Μειώνουν την όρεξη και κόβουν τις λιγούρες και μπορούν να σας προστατέψουν από τα τσιμπολογήματα ανάμεσα στα γεύματα.
  3. Είναι διουρητικά και βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην βελτίωση της υγείας. Σαν πρόσθετες (δευτερεύουσες) επιλογές έχουν αποτελέσματα. Από μόνα τους μάλλον όχι.
  4. Καθαρίζουν τα έντερα και έχουν μια γενικότερη καθαρτική δράση. Νομίζω ότι καλό είναι να τα αποφύγετε γιατί δεν έχω παρατηρήσει να βοηθούν στο αδυνάτισμα.

 

Λουίζα – Για Κάψιμο Λίπους Και Κατακράτηση Υγρών

Η Λουίζα θεωρείται ένα από τα καλύτερα βότανα για αδυνάτισμα.

Φαντάζομαι θα παίζει μεγάλο ρόλο το ότι βοηθάει στο να ηρεμήσετε και να αφήσετε το σώμα σας να κάνει την δουλειά τοu, κάτι πολύ σημαντικό σε κάθε προσπάθεια για αδυνάτισμα.

Εκτός από τον μεταβολισμό και την πείνα σας, η Λουίζα μπορεί να ρυθμίσει τα υγρά στο σώμα σας και να σας απαλλάξει από την κατακράτηση. Αυτό είναι το δυνατότερο σημείο της και συνήθως χρησιμοποιείται για την αποβολή των υγρών και την αποτοξίνωση.

Είναι προφανώς διουρητική και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Καλό είναι να το προσέξετε αυτό αν έχετε υπόταση.

Χρήση: Για να φτιάξετε το έγχυμα, χρησιμοποιείτε 3 κουταλάκια Λουίζα σε μια κούπα νερό. Μπορείτε να πίνετε μέχρι και τρεις κούπες την ημέρα, αν και πιστεύω ότι με δυο μόνο, πρωί και βράδυ, θα είσαστε μια χαρά.

 

Αψιθιά – Για Να Μεταβολίσετε Τα Σάκχαρα (Από Τα Γλυκά Που Τρώτε)

Αν θέλετε να ακολουθήσετε μια λογική δίαιτα, από την οποία θα περιμένετε λογικά αποτελέσματα, τότε ίσως η Αψιθιά μπορέσει να σας δώσει αυτή την μικρή ώθηση που θα επιταχύνει λίγο το όλο θέμα.

Μπορεί να βελτιώσει την λειτουργία του πεπτικού συστήματος και να σπρώξει τους υδατάνθρακες που τρώτε, ώστε να μεταβολιστούν λίγο πιο γρήγορα.

Μην περιμένετε θαύματα και μην κόβετε βόλτες στα ζαχαροπλαστεία. Δεν λειτουργεί έτσι το σύστημα.

Χρήση: Μπορείτε απλά να φτιάξετε έγχυμα με ένα κουταλάκι σε μια κούπα νερό και αυτό είναι όλο. Προτείνω να βράζετε σε ένα λίτρο νερό, 10 γραμμάρια Αψιθιάς για 15 λεπτά. Χωρίζετε μετά το ρόφημα στα τρία και το πίνετε σε τρεις δόσεις μέσα στην ημέρα σας, ανάμεσα στα κύρια γεύματα.

 

Μάραθος – Για Αδυνάτισμα Και Ξε-φούσκωμα

Μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα αν τρώτε λιπαρές τροφές και αν υποφέρετε από «φουσκώματα».

Δεν θυμάμαι να είχα ιδιαίτερα αποτελέσματα στο αδυνάτισμα, όμως μου άρεσε το ότι ένιωθα ελαφρύτερο το σώμα μου. Μάλλον θα έπαιζε ρόλο το ότι ο Μάραθος είναι διουρητικός και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Μπορείτε να τον βρείτε σε χίλιες δυο μορφές. Συνήθως προτιμάται σε σπόρους ή σε εκχύλισμα (αν διατίθεστε να πληρώσετε κάτι παραπάνω).

Προσωπική μου επιλογή είναι οι σπόροι, για να είναι πιο δυνατό το ρόφημα που θα φτιάξω.

Χρήση: Για να «σπρώξετε» λίγο το αδυνάτισμα, είναι καλύτερα να φτιάχνετε το ρόφημα σας χρησιμοποιώντας τους σπόρους του Μαράθου. Απλά τους βράζετε και το πίνετε. Δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο εδώ. Μπορείτε αν θέλετε να τρώτε τους σπόρους ή να τους προσθέτετε στα φαγητά σας. Έχουν σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα.

 

Γενικά, επειδή τα έψαξα πολύ όλα τα βότανα και τις ιδιότητες τους αρκεί να σας πω ότι δεν πρέπει να στέκεστε στη λεπτομέρεια. Δοκιμάστε όποιο από αυτά σας κάνει κλικ, δοκιμάστε το πάντα με μέτρο (και φυσικά εάν έχετε κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας) και σίγουρα θα δείτε κάποια αποτελέσματα.

 

Επίσης, να σας πω ότι αυτά τα βότανα υπάρχουν και στο φυσικό μου κατάστημα Ιάματα και σύντομα θα μπορείτε να τα βρείτε και στο eshop του Ιάματα.

 

Εάν κάποιος από εσάς έχει δοκιμάσει κάποιο από αυτά και έχει προσωπική εμπειρία, περιμένω να την ακούσω γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει!!!

Leave a Comment