Χάρτινο ή ηλεκτρονικό ημερολόγιο - Ποιο είναι καλύτερο και πως μπορεί να σε βοηθήσει στο να είσαι παραγωγικός/η;

Posted by Despoina Katsoula 27/08/2019 0 Comment(s) Self- care tips and more,

 

         Φαντάζομαι έχεις και εσύ γνωρίσει ανθρώπους που κάνουν τόσα πολλά πράγματα μέσα στη μέρα που σου δίνουν την εντύπωση ότι η δική τους ημέρα έχει 48 ώρες. Και μη μου πείτε ότι όλα αυτά που προλαβαίνουν να κάνουν μέσα σε 24 ώρες δε σας αφήνουν άναυδους. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι φανατικοί υποστηρικτές είτε χάρτινων ημερολογίων είτε ψηφιακών ημερολογίων. Υπάρχουν και κάποιοι που χρησιμοποιούν και τα 2, αλλά σίγουρα προτιμούν ένα από τα δυο για διαφορετικούς λόγους.

Αποφάσισα λοιπόν να καταγράψω τα θετικά του καθενός, έτσι όπως τα έχω στο μυαλό μου, αν και δεν χρειάζεται να σας πω ποιο προτιμώ εγώ!

 ΧΑΡΤΙΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ

 • Έρευνες δείχνουν πως θυμάσαι καλύτερα ότι έχεις να κάνεις εάν χρησιμοποιείς εάν καλό στυλό ή μολύβι και ένα καλό ημερολόγιο. Όταν λέμε καλό εννοούμε που σου αρέσει, που σε εμπνέει, που σε κάνει να θες να το χρησιμοποιείς.
 • Έχεις να τσεκάρεις μια πραγματική λίστα υποχρεώσεωνΤα γραπτά μένουν, έτσι δε λένε; Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να σβήνεις ότι έχεις κάνει μέσα στη μέρα.
 • Στο χάρτινο ημερολόγιο, δεν υπάρχουν ειδοποιήσεις που μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή σου  ενώ σχεδιάζεις την ημέρα σου ή την εβδομάδα σου.
 • Δεν υπάρχει περίπτωση να σου τελειώσει η μπαταρία είτε την ώρα που προγραμματίζεις την ημέρα σου είτε την ώρα που θες να ελέγξεις τις υποχρεώσεις σου.
 • Έχεις τη δυνατότητα να κάνεις το ημερολόγιο σου όσο χαρούμενο και χρωματιστό θες..
 • Το γράψιμο είναι το καλύτερο αγχολυτικό. Είτε γράφεις τις σκέψεις σου είτε τις υποχρεώσεις σου, νιώθεις πολύ καλύτερα μετά γιατί έχεις "αδειάσει". Δοκιμάστε το εάν δεν το έχετε ήδη κάνει.
 • Στο χάρτινο ημερολόγιο μπορείς πιο εύκολα να κάνεις μια ή δυο σημειώσεις και να τις βρεις οποιαδήποτε στιγμή.
 • Και φυσικά, όταν έχεις χάρτινο ημερολόγιο, δεν χρειάζεσαι σύνδεση Wi-Fi  ούτε αυτές τις ενοχλητικές ενημερώσεις των εφαρμογών του κάθε λογισμικού.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

 • Έχεις πάντα μαζί σου το κινητό σου οπότε μπορείς να προσθέτεις υποχρεώσεις ή να κάνεις σημειώσεις οποιαδήποτε στιγμή  (αυτό πάει για τους ξεχασιάρηδες που μόνο το κινητό τους δεν ξεχνούν ποτέ...)
 • Εάν έχεις πολλές συσκευές μπορείς να κάνεις συγχρονισμό και να έχεις πάντα πρόσβαση στο ημερολόγιο σου.
 • Μπορείς να βάλεις υπενθύμιση για τις πολύ σημαντικές υποχρεώσεις σου και να μην τις ξεχάσεις ή τις παραλείψεις.
 • Μπορείς να κάνεις αναζήτηση και να βρεις άμεσα αυτό που ψάχνεις
 • Μπορείς να μοιραστείς το ηλεκτρονικό σου ημερολόγιο με οποιονδήποτε.

 

Όπως βλέπεις και τα 2 είναι πολύ χρήσιμα. Για να είμαι ειλικρινής εγώ προτιμώ το χάρτινο ημερολόγιο αλλά χρησιμοποιώ και τα 2. Όλες όμως οι σημειώσεις μου βρίσκονται στο χάρτινο ημερολόγιο.

Όπως και να έχει θα πρέπει να θυμάσαι ότι είτε το χάρτινο είτε το ψηφιακό ημερολόγιο προτιμάς, είναι απλά ένα εργαλείο και θα είναι λειτουργικό μόνο εάν το χρησιμοποιείς συχνά. Καλό λοιπόν είναι να διαλέξεις αυτό τον τύπο ημερολογίου που σου ταιριάζει περισσότερο.

 

Εάν προτιμάς το χάρτινο ημερολόγιο μπες στο Εργοδέσποινα για να δεις τα καινούργια μου σχέδια! 


Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε υφασμάτινο ημερολόγιο

 

και δερμάτινο!!!!

 

Το εσωτερικό τους μπορεί να είναι Ακαδημαϊκό Εβδομαδιαίο ή Ακαδημαϊκό Ημερήσιο (Σεπτέμβριος 2019 - Αυγουστος 2020) είτε Εβδομαδιαίο για το 2020 ή Ημερήσιο για το 2020.

 

Οι επιλογές είναι πολλές (με τσέπη ή χωρίς για τα δερμάτινα, βαθυτυπία ή χρυσοτυπία με τα αρχικά σου ή το όνομα σου για να είναι πιο προσωπικο και φυσικά τα extra φύλλα για περισσότερη οργάνωση που θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ στο να τα έχεις όλα οργανωμένα)

Subscribe

* indicates required

Παρακαλώ τσέκαρε το κουτάκι αν επιθυμείςνα λαμβάνεις Newsletter. Δώσε μια ευκαιρία στη σελίδα και μη ξεχνάς οτι οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να κάνει απεγγραφή.

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

 

Leave a Comment