Φάε με ευχαρίστηση!

Posted by Despoina Katsoula 19/06/2019 0 Comment(s) Self- care tips and more,

Φάε με ευχαρίστηση!

 

 "Φάε με ευχαρίστηση" το health challenge No30. Αυτό λοιπόν είναι το αγαπημένο μου. Φτάνοντας πιο πάνω από τα μισά του μήνα και προσπαθώντας να τηρήσω όσο περισσότερο μπορώ το 30day health challenge που ανέβασα στο blog μου, κατάλαβα ότι αυτό είναι το αγαπημένο μου tip.

 Όπως σας έχω ξαναπεί, μου αρέσουν όλες οι υγιεινές τροφές (αλλά σε ποσότητα).

Έτσι λοιπόν χθες έφτιαξα ένα πολύ υγιεινό και γευστικότατο μεσημεριανό γεύμα που το έφαγα με τόση ευχαρίστηση που πραγματικά απόρησα και εγώ η ίδια.

(Κάνε κλικ επάνω στην εικόνα για να δεις τη βασική συνταγή)

Όπως βλέπετε και εσείς ήταν ένα πολύ γευστικό και πλήρες γεύμα. Ακόμα και όσοι δεν το πιστεύουν αξίζει να το δοκιμάσουν έστω και μια φορά. 

 Και φυσικά δε λέω ότι δε μου αρέσει η πίτσα ή μια βάφλα με σοκολάτα. Εννοείται πως όλα αυτά τα λεγόμενα "comfort foods" είναι ότι πρέπει κάποιες στιγμές που ίσως να έχεις λίγο παραπάνω άγχος ή περιοσσότερη πίεση λόγω δουλείας, οικογένειας, υποχρεώσεων. Δεν είναι κακό λοιπόν να το ρίξουμε και λίγο έξω, αρκεί να μην το παρακάνουμε. Γιατί όταν το παρακάνουμε αρχίζουν οι τύψεις και ξανατρώμε άλλη μια βάφλα και ξανά τύψεις και πάει λέγοντας. Έτσι όμως δε φροντίζουμε τον εαυτό μας και δεν τρώμε με ευχαρίστηση τίποτα.

Ίσως και γι'αυτό το λόγο οι περισσότεροι διατροφολόγοι δεν σου απαγορεύουν ένα γλυκό μέσα στην εβδομάδα ή ένα κομμάτι πίτσα (θα μου πεις ποιος θα χορτάσει με ένα κομμάτι πίτσα, αλλά θα έχεις φάει πίτσα δες το και έτσι). Εγώ πιστεύω ότι είναι καθαρά εγκεφαλικό το θέμα. Πραγματικά, υπάρχουν πάρα πολλές φορές - όπως χθες- που έφαγα ένα απόλυτα υγιεινό γεύμα και το ευχαριστήθηκα πραγματικά.

 Άρα σκέφτομαι μήπως δεν πρέπει να μπαίνουμε στη διαδικάσία να σκεφτόμαστε ότι τρώμε κάτι υγιεινό και να το συνδέουμε κατευθείαν με κάτι άνοστο; Ή και αντίθετα να μην έχουμε στο μυαλό μας ότι ένα φαγητό με πολλά λιπαρά θα είναι απαραίτητα γευστικό.

 

Δεν ξέρω, εσείς τι γνώμη έχετε;

Δείτε το story μου στο Instagram και πείτε μου τι γνώμη σας.

Ίσως κάτι μου ξεφεύγει ή ίσως με έχει παρασύρει το 30-day health challenge.

Και όσες ακολουθείτε το challenge μου, ποιο tip είναι το αγαπημένο σας τελικά;

 

Subscribe

* indicates required

Ναι θέλω να λαμβάνω τα Newsletter της Εργοδέσποινας στο email μου:

Μπορείς να κάνει απεγγραφή ανα πάσα στιγμή πατώντας το κουμπί Unsubscribe. Πρίν όμως δώσε μια ευκαιρία μήπως δείς κάτι που σου αρέσει. Το email σου είναι ασφαλές διάβασε τη Πολιτική Απορρήτου στη σελίδα.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Leave a Comment