Όταν γίνεις μάνα θα με καταλάβεις!

Posted by Despoina Katsoula 09/05/2019 0 Comment(s) Με τη ματιά της μαμάς,

 

«Όταν γίνεις μάνα, θα με καταλάβεις!»

 

  Σίγουρα όλες έχουμε ακούσει αυτή την ατάκα από τη στιγμή που θυμόμαστε τον εαυτό μας και τουλάχιστον μέχρι να γίνουμε μαμάδες. Μερικές φορές το ακούμε ακόμα.

  Άραγε, θα το λέμε και εμείς στα παιδιά μας; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι μάλλον ναι.

 Όμως, η μαμά μας είναι όλος μας ο κόσμος! Ας το παραδεχτούμε!

Σκεφτείτε τι είστε εσείς  για το δικό σας το παιδί;

 Από τη στιγμή που το φέρνεις στον κόσμο, το βλέπεις να σε κοιτά με τόση ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που του προσφέρεις  (την τροφή του, την υγιεινή του, αγάπη, την ίδια του τη ζωή) και πολλές φορές  αναρωτιέσαι;  Γιατί με κοιτάει έτσι αφού δεν τα καταφέρνω  πάντα καλά.

  Και όσο μεγαλώνει και γίνεται ανεξάρτητο όν , νομίζεις ότι το χάνεις, ότι πια δε σε έχει ανάγκη, όμως κάνεις ΛΑΘΟΣ! Πάντα θα γυρίζει να σε κοιτά για να πάρει επιβεβαίωση, επιβράβευση, ένα χαμόγελο ή ένα οποιοδήποτε δείγμα αγάπης.

 Ακόμα και στην εφηβεία (τώρα πια υπάρχει και προεφηβεία για να προετοιμαστεί όλη η οικογένεια) όπου κλείνει την πόρτα και δε θέλει να μιλήσει σε κανέναν, που τσακώνεστε όλη την ώρα γιατί έχει τα νεύρα του, που μπορεί και να σε κοροϊδεύει γιατί δεν ξέρεις να κάνεις post στο instagram, που έρχεται με το ζόρι διακοπές με όλη την οικογένεια και φυσικά, γκρινιάζει όλη την ώρα γιατί βαριέται, ακόμα και τότε εσύ είσαι όλος του ο κόσμος! (αν θες να χαζέψεις τα δικά μας νεύρα και τη καθημερινότητα ακολούθησε ΕΔΩ τον προσωπικό μου  λογαριασμό Instagram)

Γιατί; Γιατί μην ξεχνάς ότι σε αυτούς που αγαπάμε περισσότερο και θεωρούμε σημαντικούς στη ζωή μας, σε αυτούς γκρινιάζουμε, με αυτούς νευριάζουμε, αυτούς κοροϊδεύουμε περισσότερο.

Και φυσικά στην ενήλικη ζωή του, το παιδί σου βλέπεις πόσο σε έχει ανάγκη. Σε συμβουλεύεται (ακόμα και εάν δε σου δείχνει ότι η άποψη σου μετράει στην απόφαση που θα πάρει), έρχεται πιο κοντά σου, γίνεστε περισσότερο «φίλοι». Όταν δε δημιουργεί τη δική του οικογένεια, σου δείχνει και έμπρακτα πόσο σημαντική είσαι στη ζωή του, σαν γιαγιά πλέον.

Γι αυτό το λόγο, την Κυριακή ίσως πρέπει να πάρουμε μια μεγάλη αγκαλιά και τις δικές μανούλες και να τους δώσουμε ένα μεγάλο φιλί!

Και το πιο πιθανό είναι να μας πει: « Τώρα που έγινες μάνα, με καταλαβαίνεις!»

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Υ.Γ. και σε αυτές που σε λίγο καιρό θα γεννήσουν μιας και είναι ήδη μαμάδες, ήδη μεγαλώνουν ένα παιδί, απλά μέσα τους.

Subscribe

* indicates required

Ναι θέλω να λαμβάνω τα Newsletter της Εργοδέσποινας στο email μου:

Μπορείς να κάνει απεγγραφή ανα πάσα στιγμή πατώντας το κουμπί Unsubscribe. Πρίν όμως δώσε μια ευκαιρία μήπως δείς κάτι που σου αρέσει. Το email σου είναι ασφαλές διάβασε τη Πολιτική Απορρήτου στη σελίδα.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Leave a Comment