5 tips για να οργανώσεις τη ζωή σου καλύτερα!

Posted by Despoina Katsoula 02/05/2019 0 Comment(s) Με τη ματιά της μαμάς,

  

 

Είναι φυσιολογικό για τον περισσότερο κόσμο να ξεκινάει τη μέρα του στην τύχη. Ή στην καλύτερη περίπτωση έχοντας στο μυαλό του ένα συγκεχυμένο πλάνο για το πώς αυτή θα  εξελιχθεί.

 Αυτό συνήθως προκαλεί μια σύγχυση και πολλές φορές μας κάνει να ξεχνάμε στην καθημερινότητα μας να υλοποιήσουμε σημαντικές υποχρεώσεις και στο τέλος της ημέρας να νιώθουμε μη αποτελεσματικοί ή και αποτυχημένοι πολλές φορές.

  Γνωρίζοντας το πώς να προγραμματίζεις την ημέρα, σου υπόσχομαι ότι κάνει μια τεράστια διαφορά όχι μόνο σε όλα εκείνα τα οποία επιτυγχάνεις, αλλά και το πώς αισθάνεσαι για αυτό.

 

Να λοιπόν κάποιες ιδέες με βάση τις οποίες μπορείς να σχεδιάσεις τη μέρα σου με το σωστό τρόπο.

 

  • Οργάνωσε το χώρο σου

Εάν ο χώρος γύρω σου είναι σε τάξη, τότε και το μυαλό σου θα μπει σε τάξη. Είναι δεδομένο αυτό.

Οπότε, βρες λίγο χρόνο να φτιάξεις το γραφείο ή το δωμάτιο σου και θα δεις μετά ότι θα αρχίζει να αλλάζει η ψυχολογία σου. Και εάν είσαι από αυτούς που βαριούνται να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, μπορείς να κάνεις το εξής:

Κάθε φορά που σηκώνεσαι από το γραφείο σου, πάρε ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεται να βρίσκεται εκεί και βάλτο στη θέση του. Εάν αυτό το κάνεις σε κάθε δωμάτιο που περνάς, δε θα χρειάζεσαι χρόνο για να τακτοποιήσεις το χώρο σου.

 

  • Γράψε τι έχεις να κάνεις με σειρά προτεραιότητας

 

 

Αφού τα σκέφτηκες το βράδυ και τα έβαλες σε προτεραιότητα, ήρθε η ώρα να τα γράψεις προκειμένου να βεβαιωθείς ότι δεν θα τα ξεχάσεις.

Για αυτό το λόγο μπορείς να κρατάς ημερολόγιο στο οποίο θα μπορείς να ανατρέχεις κάθε φορά που έχεις πελαγώσει και δεν θυμάσαι όλες τις υποχρεώσεις της ημέρας αλλά και για να παρακολουθείς πόσες από τις υποχρεώσεις σου καταφέρνεις να υλοποιήσεις μέσα στη μέρα.

Μπορείς ακόμα να ιεραρχήσεις τις υποχρεώσεις σου και να γράφεις για κάθε ημέρα τις 3 πιο σημαντικές υποχρεώσεις. Έτσι σίγουρα δε θα ξεχάσεις κάποια από τις υποχρεώσεις σου και στο τέλος της ημέρας θα είσαι πάντα σίγουρος/η και φυσικά υπερήφανος/η για τον εαυτό σου!

 

  • Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Ότι και να κάνεις, να θυμάσαι πως όσο και να προσπαθήσεις, όλα δεν θα τα καταφέρεις. Οπότε, φρόντισε να προστατεύσεις τον εαυτό σου από την αποτυχία. 

Βάλε ένα όριο, π.χ. 10 πραγμάτων που πρέπει να φέρεις εις πέρας σε μια μέρα και προχώρα αναλόγως.  

        

  • Άφησε χρόνο για τον εαυτό σου

 

Κάθε μέρα άφησε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου. Είναι δύσκολο να βρεις λίγο χρόνο για εσένα, αλλά με αυτό τον τρόπο κάθε μέρα θα έχεις κάτι να περιμένεις εκτός από το να εκπληρώνεις υποχρεώσεις.

Ο χρόνος αυτός μπορεί να είναι έστω και 30’ λεπτά (π.χ. ένας περίπατος το βράδυ, ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, ένα επεισόδιο από μια αγαπημένη σειρά κ.α)

 

 

  • Αξιολόγησε το πρόγραμμά σου

Επειδή πήρες μια απόφαση δεν σημαίνει ότι κάποια στιγμή δεν μπορείς να την αλλάξεις κιόλας.

Φτιάξε το πρόγραμμά σου, άστο να τρέξει λίγο καιρό και δες αν σου έχει ταιριάξει όπως το φανταζόσουν. Και φυσικά κάνε τις απαραίτητες αλλαγές όπου χρειάζεται.

 

 

Αν θες να δεις πώς κινούμαι σε ένα από τα social media που αγαπώ κάνε κλίκ από κάτω. 

Instagram account: https://www.instagram.com/ergodespoina/?hl=el

Subscribe

* indicates required

Ναι θέλω να λαμβάνω τα Newsletter της Εργοδέσποινας στο email μου:

Μπορείς να κάνει απεγγραφή ανα πάσα στιγμή πατώντας το κουμπί Unsubscribe. Πρίν όμως δώσε μια ευκαιρία μήπως δείς κάτι που σου αρέσει. Το email σου είναι ασφαλές διάβασε τη Πολιτική Απορρήτου στη σελίδα.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Leave a Comment