Οι εγγραφές για το Δημοτικό ξεκίνησαν.

Posted by Despoina Katsoula 05/06/2018 1 Comment(s) Με τη ματιά της μαμάς,

Το πρώτο μας παιδί ο Παναγιώτης θα πάει στη πρώτη Δημοτικού. How cool is that!

Σιγά ρε μάνα θα πείς, τι φοβερό είναι να πάει ένα παιδί στη Πρώτη Δημοτικού; 

Θα σου πω όμως τη βαθύτερη σκέψη μου και γιατί το θεωρώ τόσο σημαντικό βήμα για το παιδί πρώτα και μετά για όλη την οικογένεια.

Από τη πρώτη μέρα που έγινα μητέρα και φυσικά μεταλλάχθηκα σαν άνθρωπος πράττω και σκέφτομαι σαν να μη μου ανήκουν τα παιδιά αλλά σαν να ανήκουν στον εαυτό τους. Θα μου πεις όταν υπενθυμίζεις πέντε φορές να πλύνει τα δόντια του θα σκεφτείς οτι λέω μπαρούφες. Εντάξει δεν εννοώ ακριβώς έτσι όπως νομίζεις την κατοχή στην προσωπικότητα του παιδιού.

Αυτό που εννοώ είναι ότι αυτά τα παιδιά τα φέραμε στο κόσμο όχι για να μας κάνουν παρέα αλλά για να εξελιχθούν σε αυτόνομοι πολίτες που θα μπορούν μελλοντικά να καλύψουν μόνα τους τις ανάγκες τους. Έρχεται λοιπόν η στιγμή που το παιδί σου θα ξεκινήσει τη πρώτη Δημοτικού και σε πρώτη σκέψη λες τι λέτε καλέ από τώρα; Απο εκεί που ήταν ασταμάτητο και συνεχόμενο παιχνίδι, τώρα θα  πρέπει να ολοκληρώνει  εργασίες και υποχρεώσεις. Να γράφει , να διαβάζει και να ανταποκρίνεται στις σχολικές επιδόσεις.

Αλλά σε δεύτερη σκέψη μου αρέσει που το παιδί θα γίνει περισσότερο αυτόνομο, με υπευθυνότητα και θα μπορεί πια να διαβάζει και να έχει πρόσβαση σε τόσες γνώσεις που διψά να μάθει. 

 

Κάτι ακόμα που μου κάνει εντύπωση είναι το άγχος των γονιών για τα παιδιά που θα πάνε πρώτη Δημοτικού. Ή εγω έχω άγνοια κινδύνου ή παραείμαι χαλαρή. Ναι το ξέρω οτι πια θα υπάρχουν υποχρεώσεις και οτι το παιδί θα πρέπει να κάτσει για να διαβάσει πράγμα δύσκολο για τα περισσότερα παιδιά, όπως και για το δικό μου αλλά να σου πω  τι γίνεται; Έχω λίγη εμπιστοσύνη στο παιδί. Ναι το πιστεύω και πιστεύω σε αυτό και στις δυνατότητές του. Θα είμαι κοντά του αλλά θα προσπαθήσω να το εκπαιδεύσω να διαβάζει και να ολοκληρώνει τις εργασίες μόνο του. Καλά ξέρω οτι μέσα σου γελάς και φυσικά διατηρώ την επιφύλαξή μου για ότι γράφω και σίγουρα θα κάνω ένα update σε λίγους μήνες. 

Σου υπόσχομαι οτι θα σου πω την αλήθεια και αν έχω κάνει τόσο λάθος θα με μουντζώσω εγώ η ίδια. Αλλά θα παραμείνω στη θετική σκέψη. Ότι δηλαδή ο Παναγιώτης θα τα καταφέρει, θα γίνει περισσότερο αυτόνομος, κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά θα καταφέρνει μόνος του τα περισσότερα μαθήματα και οτι θα παραμείνω το ίδιο διασκεδαστική για αυτόν μέχρι τώρα. Δε θα βουτηχτώ στην λάσπη της υστερίας και του άγχους για το αν το "δ" είναι ίσο ή όχι. Υπόσχομαι εδώ μπροστά σου και εκτείθεμαι σε μένα και σε σένα.

Πρώτη Δημοτικού here I come!

 

Instagram account : @ergodespoina

1 Comment(s)

Δήμητρα Αθανασιαδου:
05/06/2018, 05:49:00 PM
Reply

Πες τα χρυσοστομη!!!Που όταν λέω ότι η Μαριτινα θα πάει πρώτη δημοτικού όλοι μου λένε "Ωχχχχχχ"!!Γιατί "ωχχχχ"ρε παιδιά???Επειδή θα έχει διάβασμα? Επειδή θα πρέπει να κάθομαι μαζί της να διαβάζει??Καιιιιιιι??Πραγματικά πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά, μπορεί στην αρχή να είναι λίγο ζόρι μέχρι να συνηθίσει το παιδί να κάθεται να διαβάζει και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους!!Τα παιδιά μια χαρά περνάνε στο σχολείο! Εμείς οι μεγάλοι μάλλον ζοριζομαστε λίγο!

Despoina Katsoula:
05/06/2018, 09:26:19 PM

χαχαχα μαζί θα τα λέμε ...θα είμαστε συμμαθητές!!!

Leave a Comment