Τέλος το σχολείο για φέτος! Και τώρα τι κάνουμε;

Posted by Despoina Katsoula 11/06/2019 0 Comment(s) Τι θα παίξουμε μαμά;,

 

  Έφτασε λοιπόν η πολυπόθητη (για όλους μας) τελευταία εβδομάδα στα σχολεία!

Και εκεί που σκέφτεσαι με χαρά ότι θα γλιτώσεις για λίγο την γκρίνια  του πρωινού ξυπνήματος και το "βαριέμαι να διαβάσω", συνειδητοποιείς ότι πρέπει να βρεις κάτι να απασχολήσεις τα παιδιά σου όλο το καλοκαίρι και ειδικά εάν δουλεύεις.

Μην αγχώνεσαι υπάρχουν λύσεις και μάλιστα πολύ δημιουργικές για τα παιδιά.

      Η πρώτη σκέψη (και η πιο οικονομική) είναι οι παππούδες, που εφόσον έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν τα παιδιά, είναι μια πολύ καλή λύση. Τα παιδιά με τους παππούδες περνάνε πάντα ωραία, τους κάνουν όλες τις χάρες, πηγαίνουν βόλτες, η γιαγιά τους φτιάχνει συνήθως το αγαπημένο τους φαγητό, έχουν πάντα ωραίες λιχουδιές στο ντουλάπι ή στο ψυγείο και παρόλο που μπορεί μερικές φορές το παιδί να σου λέει ότι βαριέται με τον παππού και τη γιαγιά, περνάει πολύ ωραία μαζί τους σε γενικές γραμμές. Βέβαια υπάρχει και μια πρακτική δυσκολία. Μετά το καλοκαίρι είναι δύσκολο να μπουν πάλι στα καλούπια της οικογένειας και στο τρόπο που η δικιά σου οικογένεια έχει επιλέξει να τα ανατρέφει, αλλά μη φοβάσαι τα παιδιά αναγνωρίζουν ποιος είναι ποιος και οι νέες συνήθειες δε θα παραμείνουν για πολύ καιρό.

    Εάν όμως, ο παππούς και η γιαγιά δεν έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν τα παιδιά, υπάρχουν και άλλες λύσεις:

  • Τα γνωστά Camp που διοργανώνονται πλέον σε όλες τις πόλεις. Στόχος τους είναι η πνευματική, φυσική, κοινωνική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, αθλήματα, ομαδικό παιχνίδι και συμβίωση. Είναι η ιδανική απασχόληση για τα παιδιά, κατά την διάρκεια των σχολικών τους διακοπών και  μία ασφαλής λύση για τους εργαζόμενους γονείς. Όλα είναι επί πληρωμή, όμως εάν ψάξεις μπορείς να βρεις κάτι οικονομικό. (Για την πόλη μας υπάρχει το Tripolis Sports Camp από την ΑΕΚ Τρίπολης και τον ΚΟΑΤ, Smash Tennis Club κα)
  • Η κατασκήνωση είναι επίσης μια άλλη λύση για την απασχόληση του παιδιού. Υπάρχουν κατασκηνώσεις για όλα τα γούστα: ορεινές, παραθαλάσσιες, κατασκηνώσεις μέσα στην πόλη. Η κατασκήνωση βοηθάει το παιδί να ανεξαρτητοποιηθεί, να γίνει πιο υπεύθυνο, να κοινωνικοποιηθεί σε ένα σχετικά άγνωστο περιβάλλον και φυσικά να περάσει μερικές ημέρες μακριά από τη συνηθισμένη ρουτίνα. Οι δραστηριότητές είναι πολλές, μαθαίνουν καινούργια πράγματα, μαθαίνουν να φροντίζουν τα ίδια τον εαυτό τους και παρόλο που μπορεί να σε τρομάζει όλο αυτό, κάνει πολύ καλό στο παιδί. Υπάρχουν κατασκηνώσεις του δήμου (όπου είναι δωρεάν) και ιδιωτικές (αλλά οι περισσότερες είναι συμβεβλημένες με τα δημόσια ταμεία και τον ΟΑΕΔ).
  • Τέλος, υπάρχουν τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που έχουν διάφορα καλοκαιρινά προγράμματα. Έστω και εάν το χειμώνα δεν τα προτιμάς για το παιδί σου, τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης είναι μια επίσης ενδιαφέρουσα λύση. Προσφέρουν πολλές στιγμές χαράς, δημιουργίας και γέλιου στα παιδιά. (Όσον αφορά την πόλη μας οι Στρίγκλες εν Δράσει έχουν ετοιμάσει ένα δημιουργικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα για τα παιδιά αλλά και το δημιουργικό εργαστήρι Παί-Ζουμε όπως και το ΠαιδείαΠαίζει με την Πέννυ χαρίζουν στα παιδιά μας χαλαρές και δημιουργικές στιγμές )
  • Τέλος αν κάποια μητέρα δεν εργάζεται και θέλει να περάσει αυτό το καλοκαίρι με τα παιδιά, μπορεί να διαβάσει στο ΕργοΔέσποινα πολλά άρθρα με δραστηριότητες όπως Μια απλή κατασκευή λεωφορείου και φύγαμε.. και Έξι εύκολοι τρόποι να συγκρατήσετε τις αναμνήσεις των παιδιών ή να μπει στη σελίδα της Ασπας και να λάβει εκτυπώσιμα με πολλές όμορφες δραστηριότητες. Όρεξη να υπάρχει!  

Δεν ξέρω εάν σε βοήθησα καθόλου, αλλά εγώ θα συνδυάσω όλους αυτούς τους τρόπους απασχόλησης του παιδιού και μαζί με τις οικογενειακές διακοπές θα βγάλουμε το καλοκαίρι.

Εάν εσύ έχεις και καμία άλλη πρόταση μη διστάσεις να τη μοιραστείς μαζί μας.

Subscribe

* indicates required

Ναι θέλω να λαμβάνω τα Newsletter της Εργοδέσποινας στο email μου:

Μπορείς να κάνει απεγγραφή ανα πάσα στιγμή πατώντας το κουμπί Unsubscribe. Πρίν όμως δώσε μια ευκαιρία μήπως δείς κάτι που σου αρέσει. Το email σου είναι ασφαλές διάβασε τη Πολιτική Απορρήτου στη σελίδα.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Leave a Comment