BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Τήνος, πόσο εξεπλάγην από αυτό το νησί!

Τήνος, πόσο εξεπλάγην από αυτό το νησί!

Τήνος, πόσο εξεπλάγην από αυτό το νησί!

 

   Υπάρχουν τόσα πολλά νησιά στη χώρα μας, που πραγματικά πιστεύω ότι είναι δύσκολο να τα επισκεφθείς όλα, εκτός εάν τα πάρεις με τη σειρά και πηγαίνεις κάθε χρόνο σε ένα. Κάποια νησιά θεωρούνται νησιά κατάλληλα για χαλάρωση, κάποια άλλα για ξέφρενο clubbing και ατελείωτη διασκέδαση και κάποια άλλα καθαρά θρησκευτικοί προορισμοί.

  Ένα από αυτά τα τελευταία που θεωρούνται θρησκευτικοί προορισμοί, έτυχε να επισκεφθώ πρόσφατα και η αλήθεια είναι πως για εμένα ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Επισκέφθηκα λοιπόν την Τήνο. Μπορώ να πω ότι στην αρχή ήμουν λίγο ανήσυχη για το πόσο ενδιαφέρον νησί θα μπορούσε να είναι. Πηγαίναμε για λίγες ημέρες (3) για μια βάπτιση, επομένως δε θα είχαμε και πολύ χρόνο να εξερευνήσουμε το νησί.

  Θα ξεκινήσω από το γεγονός ότι είναι ένας αρκετά κοντινός προορισμός από τη Ραφήνα (4 ώρες περίπου με το συμβατικό και 2 ώρες με το γρήγορο). Φτάνοντας στο λιμάνι το πρώτο κτίριο που φαίνεται από μακριά είναι η Παναγία της Τήνου. Μείναμε μέσα στη χώρα και μπορώ να πω ότι τα δωμάτια ήταν εξαιρετικά(Μαντώ Apartments) , ο ιδιοκτήτης με τη γυναίκα του απίστευτα εξυπηρετικοί, ευγενείς και φυσικά μας πρότειναν και 2-3 καλά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία για να γευτούμε τα τοπικά προϊόντα.

 Κάτι άλλο που μας άρεσε πάρα πολύ ήταν η παραλία του Αγίου Φωκά με τη λαδί, ναι λαδί, πολύ ψηλή άμμο και τα υπέροχα νερά. Τα παιδιά μπορούσαν να παίζουν στην παραλία και εμείς να απολαμβάνουμε το καφεδάκι μας στις πολύ άνετες ξαπλώστρες. Υπήρχε τόσος πολύς κόσμος, όμως, ταυτόχρονα και μια ηρεμία που σε έκανε να χαλαρώσεις και να απολαύσεις όμορφες στιγμές με τα παιδιά σου.

 Καλά για το φαγητό, δεν έχω λόγια. Τα περισσότερα εστιατόρια χρησιμοποιούν κρέατα παραγωγής τους και εννοείται μόνο φρέσκο ψάρι (όπως σε όλα τα νησιά άλλωστε). Δοκιμάσαμε την υπέροχη αγκιναρόπιτα, τη γραβιέρα Τήνου, τα υπέροχα τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι. Δεν έλειψαν βέβαια και τα υπέροχα γλυκά τους. Όπως καταλάβατε επιστρέψαμε με 1 κιλό ο καθένας, αλλά άξιζε.

 Μπορώ να πω ότι θα ήθελα πάρα πολύ να έχουμε περισσότερες ημέρες να γυρίσουμε όλο το νησί, μιας και από ότι μας είπαν οι ντόπιοι υπάρχουν υπέροχα παραδοσιακά ορεινά χωριουδάκια καθώς και εκπληκτικές παραλίες στην άλλη πλευρά του νησιού.

 Δε με ενόχλησε καθόλου όλο αυτό το εμπόριο που υπάρχει μέχρι να ανέβεις στην εκκλησία, το θεωρώ και φυσιολογικό μιας και σχεδόν όλο το νησί ζει από αυτό, άρα μην σκεφτείτε ότι είναι μόνο εμπόριο, ζουν οικογένειες από όλα αυτά και επομένως αξίζει. Ακόμα και μέσα στην εκκλησία οι άνθρωποι και οι ιερωμένοι ήταν πολύ απλοί και ταπεινοί.

Ο λόγος που τα γράφω όλα αυτά δεν είναι για να εξυμνήσω μόνο το συγκεκριμένο νησί, απλά κατάλαβα ότι σε όποιο μέρος και να πας, άσχετα με την ταμπέλα που του έχει δοθεί, κάθε άνθρωπος το βλέπει διαφορετικά και σίγουρα υπάρχουν ομορφιές που απλά πρέπει να ανοίξεις τα μάτια σου και να τις δεις.

 

 

 

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP