BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να μη βρέχει το κρεβατάκι του;

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να μη βρέχει το κρεβατάκι του;

Η κατάκτηση ελέγχου των σφιγκτήρων κατά τη διάρκεια της νύχτας έρχεται πολύ αργότερα από  την κατάκτηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα πρέπει να το ενθαρρύνετε παράλληλα με τη πρωινή του εκπαίδευση με περισσότερο μάλιστα έμφαση όταν θα έχει μάθει να χρησιμοποιεί τη τουαλέτα κανονικά.

 

Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι να το παροτρύνετε να κάτσει στη λεκάνη λίγο προτού πέσει για ύπνο το βράδυ και αμέσως μόλις ξυπνήσει το πρωί.Να μην δίνεται πολλά υγρά πριν την ώρα του ύπνου του. Ίσως διευκολύνετε τη κατάσταση αν χρησιμοποιήσετε εκπαιδευτικά βρακάκια αντί για πάνες και στον ύπνο.

 

Είναι βεβαίως σίγουρο τι θα υπάρξουν ατυχήματα, οπότε προνοήστε και στρώστε ένα πλαστικό ανόστρωμα κάτω από το βαμβακερό σεντόνι, το καθάρισμα τότε θα είναι πιο εύκολο. Διαβεβαιώστε το παιδί σας ότι τέτοια ατυχήματα συμβαίνουν σε όλα τα παιδιά και παινέψτε το κάθε φορά που καταφέρνει να περνάει τη νύχτα χωρίς να βραχεί. Πέιτε του επίσης ότι αν σηκωθεί μέσα στη μέση της νύχτας και θέλει να πάει στη τουαλέτα μπορεί να το κάνει μόνο του ή να σας φωνάξει να το βοηθήσετε. Ο στόχος είναι όλη αυτή η διαδικασία να γίνει με όσο το δυνατό πιο ήρεμο, φυσικό και αβίαστο τρόπο, έτσι ώστε το παιδί να μη φοβηθεί να κάνει τη προσπάθεια μόνο του. Υπάρχει και η τεχνική του ξυπνήματος ενδιάμεσα της νύχτας, αλλά θα πρέπει να γίνεται με ευγενικό και γλυκό τρόπο έτσι ώστε να μην υπάρχει ένταση και εκνευρισμός.

 

Αν εξακολουθεί να βρέχεται στον ύπνο του ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της ημερήσιας αγωγής τουαλέτας τότε θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα με τον παιδίατρο ή κάποιον ειδικό.

 

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP