BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Πώς ένα σεμινάριο με συγκλόνισε

Πώς ένα σεμινάριο με συγκλόνισε

Όταν αποφοίτησα από τη σχολή της Εργοθεραπείας σκέφτηκα ωραία και τώρα τα έμαθα όλα; Προφανώς και όχι. Από εκείνη τη στιγμή λοιπόν ξεκίνησα διάφορες εκπαιδεύσεις επoπτείες και διάβασμα. Εκπαιδεύσεις για τεχνικές και μεθόδους με τις οποίες θα κατάφερνα με τους πελάτες μου την αποκατάσταση και θα εκπλήρωνα το στόχο των γονιών αλλά και τον δικό μου ως θεραπεύτρια. Ειδικεύτηκα σε συγκεκριμένες προσεγγίσεις και μέσα από αυτές τόσα χρόνια έφερνα το αποτέλεσμα το επιθυμητό, άλλοτε λιγότερο άλλοτε περισσότερο. 

 

Όταν έφτασε η στιγμή να γίνω μητέρα, λέω ωραία και τώρα πώς θα τα μάθω όλα; Για καλή μου τύχη μέσα από την εμπειρία μου με την επαφή με τα παιδιά και τους γονείς μέσο της δουλειάς μου κατάφερα να έχω μια καλή γνώση στη προσέγγιση των παιδιών και στην επικοινωνία μαζι τους. Αλλά πραγματικά εντυπωσιάστηκα το πόσο διαφορετικά μπορεί να χειρίζεσαι τα δικά σου παιδιά σε σχέση με τα "παιδιά" της δουλειάς σου. Επειδή όμως τότε που ήρθαν τα παιδιά μας λόγω δυσκολιών αποχωρισμού και έλλειψης χρόνου δε μπορούσα να παρακολουθήσω κάποιο σεμινάριο όπως είχα μάθει να κάνω με τη δουλειά μου. Το μόνο που μπορούσα να κάνω είναι να διαβάζω βιβλία, να μιλάω με φίλες μαμάδες για να δω και τη δικια τους προσέγγιση και ότι μάθαινα μέσο διαδικτίου. 

 

Τώρα όμως που τα παιδιά μου μεγαλώνουν έρχονται και άλλες ανάγκες πια στην οικογένεια. Όπως να μπορώ να επικοινωνώ με αυτά, να κατανοώ τις ανάγκες τους, να μπορούν να να μου εμπιστευθούν τις ανησυχίες τους και να είμαι εκεί στις δυσκολίες τους. Τώρα νομίζω οτι η μητρότητα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Όσο ήταν τα παιδιά μωρά η κυριότερη δυσκολία που είχα να αντιμετωπίσω ήταν η κούραση. Οι κρίσεις πείσματος και αυτα τα έντονα ξεσπάσματα που έχουν σε μικρές ηλικίες είναι σχετικά διαχειρίσιμες. Τώρα όμως που μεγαλώνουν και βγαίνουν και στην ευρύτερη κοινωνία με το σχολείο και τις δραστηριότητες εκεί η ιδιότητα ως γονιός μεταλάσσεται δε νομίζεις;

 

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να παρακολουθήσω ένα διήμερο σεμινάριο το οποίο λέγεται Empowered Parenting. Μιλάει για τρόπους και τεχνικές με τις οποίες μπορούμε

  • να αποκτήσουμε ουσιαστική σχέση με τα παιδιά μας
  • να ανακαλύψουμε τις αδυναμίες μας και τις παγίδες στις οποίες πέφτουμε
  • να ενθαρρύνουμε/κινητοποιήσουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας
  • πώς να απολάυσουμε τη γονεικότητα

και άλλα πολλά που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Η σελίδα της διοργανώτριας εταιρείας όπως και των διάφορων σεμιναρίων που οργανωνει είναι ΕΔΩ μπορείς και τηλέφωνο να τους πάρεις είναι πολύ ευγενικοί. Το σεμινάριο μπορεί να είναι αγγλόφωνο αλλά ήταν απόλυτα κατανοητό ακόμα και από εμένα που είχα τόσο καιρό να ακούσω και να μιλήσω Αγγλικά. 

 

 

Η πρώτη μέρα του σεμιναρίου ήταν ένα συνοθύλευμα σκέψεων, γνώσεων σχετικά με εμένα. Με τον εαυτό μου. Όταν εμείς οι γονείς θέλουμε να βελτιώσουμε τη σχέση με τα παιδιά μας το πρώτο πράγμα που μπαίνει σε επεξεργασία και στο μικροσκόπιο είναι η ύπαρξη της μητέρας/πατέρα, τα συναισθήματά της και ο τρόπος που αυτή επικοινωνεί με τα παιδιά. Μια μέρα αφιερωμένη στα συναισθήματα του γονιού και στην αναγνώριση αυτών. Ο τρόπος παρουσίασης τους είναι διαδραστικός. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων, άγνωστοι μεταξύ τους μπαίνουν σε διαδικασία έκφρασης συναισθημάτων μέσα από απλές δοκιμασίες όπως παίξιμο ρόλων και κάτι μαγικό συμβαίνει, τα συναισθήματα βγαίνουν αβίαστα και όλο αυτο φαίνεται τόσο φυσικό. 

 

 

 

Τη δεύτερη μέρα μαθαίνουμε τρόπους και τεχνικές με τις οποίες μπορούμε να χειριστούμε καταστάσεις και κυρίως να χειριστούμε τα συναισθήματα μας, να μη πέφτουμε στις παγίδες αυτών και να αποκτήσουμε μια πιο ουσιαστική σχέση με την οικογένειά μας. Φυσικά όλα αυτά που μάθαμε μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις που μας περιβάλλουν αφού η επικοινωνία είναι κοινή.

 

Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικό, καθόλου κουραστικό και θα βρείτε μέσα σε αυτό τον εαυτό σας και τα χαμένα κομμάτια σας που πιθανό να έχουν χάσει λίγο το δρόμο τους. Μην ανησυχείται όμως, είναι φυσιολογικό. Συμβαίνει σε όλους και διορθώνεται με θέληση και προσπάθεια. Δε θα ήθελα να αναλύσω διεξοδικά το σεμινάριο. Θα το αδικούσα.Είναι καλό να πας σε ένα τέτοιο πρόγραμμα με καθαρό μυαλό, μη ξέροντας τι θα επακολουθήσει ετσι ώστε να ρουφήξεις τη γνώση και να την κάνεις δικιά σου. Μπορείς να με ρωτήσεις ότι θες σε σχόλιο ή σε μήνυμα.  Θα προσπάθήσω να κάνω όμως ένα βίντεο στο YuTube κανάλι μου και να αναλύσω έστω μια τεχνική από τις πολλές που μάθαμε. Αν ενδιαφέρεστε για κάτι τέτοιο μη ξεχάσετε να μου το γράψετε στα σχόλια. Τα σημαντικά πρέπει να τα μοιραζόμαστε

 

 

 

A powerful weekend finished! Parenting is the hardest job but the magic in it is unique! @l_coaching #soon#blog

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Despoinakat (@ergodespoina) στις 9 Ιούν, 2018 στις 8:20 πμ PDT

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP