BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Παιχνίδια γραφής..σχολικά..

Παιχνίδια γραφής..σχολικά..

Η Αγγελική ήταν ένα προικισμένο πρωτάκι. Στο νηπιαγωγείο είχε μάθει μόνη της να διαβάζει, ενώ ήταν πολύ καλή με τα νούμερα. Για την Αγγελική το σχολείο ήταν ένα ευχάριστο μέρος μέχρι που άρχισαν να μαθαίνουν γραφή. Δε μπορούσε να ελέγξει το χέρι της, να κρατήσει το μολύβι της, τα γράμματα της έμοιαζαν με μικρά σκουλήκια που είχαν ρίγη, ένας σκέτος εφιάλτης.

Πολλά παιδάκια έχουν βρεθεί σε αυτή τη δύσκολη θέση και ακόμα περισσότεροι γονείς. Ναι το να γράφεις ξανά και ξανά μπορεί να είναι βοηθητικό αλλά δεν είναι διασκεδαστικό. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει δυσκολία τότε τα πράγματα έχουν αρνητικά αποτελέσματα. Μια έξυπνη και παιχνιδιάρικη ιδέα είναι η παρακάτω.

Παίρνουμε ένα μαρκαδόρο χρωματιστό και σχεδιάζουμε ένα αφηρημένο σχήμα στο κέντρο μιας λευκής κόλλας χαρτιού.

IMG_3706

έπειτα λέμε στο παιδί να διαλέξει ένα άλλο χρώμα και να ζωγραφίσει γύρω από το δικό μας σχέδιο ένα ίδιο σχήμα, μόνο λίγο μεγαλύτερο.

IMG_3707

Μετά είναι η δικιά μας σειρά.

IMG_3708

Και συνεχίζουμε να ζωγραφίζουμε όλο και μεγαλύτερα σχήματα, μέχρι να φτάσουμε στην άκρη της κόλλας.

IMG_3709

Όσες περισσότερες τέτοιες ζωγραφιές κάνουμε τόσο περισσότερο εξασκείται το χεράκι του παιδιού και φυσικά δεν είναι καθόλου βαρετό και κουραστικό.

Ακόμα μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα είναι η εξής. Οι χάντρες είναι ένας ασυνήθιστος αλλά αποτελεσματικός τρόπος να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει γραφή. Γράψτε πρώτα με το μολύβι σας ένα γράμμα.

IMG_3710

Έπειτα πάνω από το γράμμα ζωγραφίστε μικρά κυκλάκια. Τέλος με ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους ζωγραφίστε τα κυκλάκια.

IMG_3711

Χρησιμοποιήστε όσα διαφορετικά χρώματα θέλετε.

IMG_3712

Φτιάξτε πολλά κυκλάκια σε κάθε γράμμα ακόμα και σε αριθμούς.

IMG_3713

Μια παραλλαγή μπορεί να είναι το επόμενο παιχνίδι. Γράφω το κάθε γράμμα με τρία διαφορετικά μολύβια μέχρι να φτιάξω μια ολόκληρη πρόταση όπως δείχνουν οι εικόνες.

IMG_3714
IMG_3715
IMG_3716
IMG_3717

Καλή διασκέδαση και μη ξεχνάτε η δυσκολία μερικές φορές μπορεί να είναι διασκεδαστική. Και μη ξεχνάτε η επιβράβευση είναι πολύ σημαντική.

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP