BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Παιχνίδι αυτογνωσίας για το παιδί

Παιχνίδι αυτογνωσίας για το παιδί

Τι είναι η επίγνωση εαυτού;

 

Η επίγνωση εαυτού είναι δεξιότητα και τα παιδιά συνήθως αργούν να την κατακτήσουν. Χρειάζεται χρόνο και γιατί όχι και βοήθεια από το περιβάλλον τους.

Η επίγνωση εαυτού είναι πράγματι πολύ σημαντική και δεν αφορά τόσο την αυτοπεποίθηση του παιδιού και πόσο καλά μπορεί να ξέρει τις δυνατότητές του αλλά πιο απλά πράγματα. Όπως το σώμα του, την αίσθηση των απτικών ερεθισμάτων που δέχεται από το περιβάλλον αλλά και μέσα από τη κίνηση του μέσα στο περιβάλλον

 

Πώς μπορώ να ενισχύσω την επίγνωση εαυτού;

 

Σίγουρα όταν εμείς οι γονείς προσπαθούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας και να τους ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή τους, πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν το κάνουμε με το σωστό τρόπο, μήπως υπερβάλλουμε ή τα χαντακώνουμε; Θα πρέπει να μην μας αγχώνουν τόσο πολύ όλα αυτά και απλά δίνοντας του τις κατάλληλες ερωτήσεις και το κατάλληλο ερέθισμα σκέψης, όλα τα υπόλοιπα θα δουλέψουν. Πολλές φορές έτσι όπως κάνουμε ένα βήμα πίσω για να τα παρακολουθήσουμε σε όλα αυτά που κατακτούν έτσι και εδώ μπορούμε απλά να κάνουμε τη σωστή ερώτηση και να δούμε το αποτέλεσμα.

 

Ένα παιχνίδι που δε χρειάζεται πολλά παρά μόνο το παιδί σας. Ξεκινήστε κάνοντας τις ερωτήσεις που θα θέλατε να μάθει για τον εαυτό του το παιδί σας, ή θα θέλατε να μάθετε εσείς για το παιδί σας. Πώς αντιλαμβάνεται και πως σκέφτεται δηλαδή το ευατό του.

Έφτιαξα ένα πολύ απλό ερωτηματολόγιο το οποίο φυσικά εσείς θα το αλλάξετε αν θέλετε προσαρμόζοντάς το στα δικά σας μέτρα και σταθμά.

 

Ζήτησε μου το δωρεάν εκτυπώσιμο

 

Ζητήστε μου με ένα σχόλιο σας ακριβώς εδω στα σχόλια να σας στείλω τις όμορφες ερωτήσεις που έφτιαξα για να ρωτήσουμε τα παιδιά μας.

 

 

Διάβασε το παλαιότερό μου άρθρο που αναφέρεται στις κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών.

 

Με αγάπη ΕργοΔέσποινα

 

Δες εδώ το καινούριο μου βίντεο στο YouTube και κάνε εγγραφή εάν θέλεις

Αξιολογήσεις (0)
Σχόλια (3)
Από Ελευθερία Βαρλάμη στις 20-09-2023

Πολυ ωραιες οι ιδεες κ τα αρθρα σας.Θα ήθελα το υλικό για την αυτογνωσία κ γενικά για τον εαυτό. Ευχαριστώ πολύ

Από Θεοδωρα στις 14-07-2023

Πρακαλω θα ήθελα το ερωτηματολόγιο

Από Σταυρούλα στις 09-01-2023

Θα ήθελα αυτό το ερωτηματολόγιο για την αυτογνωσία!! Ευχαριστώ!!

BACK TO TOP