BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Oργανώσου σε 5 βήματα!

Oργανώσου σε 5 βήματα!

Θα ξεκινήσω, θέτωντας ένα ερώτημα… Εσάς σας φθάνει ο χρόνος σας για να κάνετε όλες τις δουλείες που θέλετε;;

Παρατηρώ τον τελευταίο καιρό, φτάνοντας στο τέλος της ημέρας πως δεν έχω καταφέρει να ολοκληρώσω όλα όσα είχα στο μυαλό μου. Αναρωτήθηκα φυσικά… γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως δεν προγραμματίζομαι σωστά; ‘’Βγαίνουν’’ αρκετά έκτακτα; Έκατσα λοιπόν, και έβαλα τις σκέψεις μου σε μια σειρά.. αποφάσισα να οργανωθώ λίγο καλύτερα και βρήκα ένα σύστημα που δούλεψε!

Παρακάτω, σου παρουσιάζω μερικές συμβουλές, μικρά tips που ακολούθησα και ίσως βοηθήσουν και εσένα. Αξίζει να αφιερώσεις λίγο χρόνο να διαβάσεις αλλά και λίγο χρόνο, μερικές ημέρες να τα εφαρμόσεις!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή μας που δεν χρειάζονται συγκεκριμένη μέρα, όπως οι δουλείες του σπιτιού.

Αρχικά, θέση ημέρες τις εβδομάδας όπου θα έχεις κενές ώρες και ύστερα βάλε ένα πρόγραμμα για το πότε θα γίνει η κάθε δουλειά. Πότε θα γίνει το σιδέρωμα, τα ψώνια, η μπουγάδα κλπ.

Έτσι, θα μπορείς να κάνεις όσα έχεις στο πρόγραμμα σου αλλά και κάτι ακόμη. Με αυτό τον τρόπο και δεν θα νιώθεις ότι θα πνίγεσαι και θα σου απελευθερωθεί χρόνος.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Μερικά πράγματα είναι πολύ σημαντικά..άλλα λιγότερο. Σκέψου τι πρέπει να γίνει πρώτο, τι δεύτερο, τι τρίτο κλπ. Φυσικά αν κάτι δεν είναι πολύ σημαντικό δεν χρειάζεται να γίνει και την ίδια ημέρα. Μπορείς να κάνεις μερικά σήμερα, μερικά αύριο.. Βάλε στο πρόγραμμα σου μόνο ότι και όσο μπορείς να ελέγξεις!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

Όπως είπαμε παραπάνω.. βάλε στο πρόγραμμα σου μόνο όσα μπορείς! Είναι πολύ σημαντικό να μην αφήνεις εκκρεμότητες στην κάθε ημέρα σου. Γιατί πολύ καλά γνωρίζουμε, πως αφήνοντας εκκρεμότητεσ… μαζεύονται και αν συνεχίσεις να αφήνεις γίνονται βουνό. Φτιάξε λοιπόν το πρόγραμμα σου μόνο με μέσα μπορείς, σκέψου καλά τον χρόνο που απαιτεί η κάθε δουλειά σου αλλά και πότε είναι σημαντικό να γίνει.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ;

Όλοι γνωρίζουμε, πως δεν προγραμματίζονται όλα.. αρκετές υποχρεώσεις έρχονται εκεί που δεν το περιμένουμε. Αυτό θα είναι μια έξοδος, μια επίσκεψη, μια ζημιά στο σπίτι.. οτιδήποτε! Κάπως έτσι βγαίνεις σιγά σιγά από το πρόγραμμα που είχες βάλει.

Τι κάνουμε τότε; Αφήνουμε περιθώρια χρόνου. Εάν μια δουλεία απαιτεί για παράδειγμα μία ώρα για να ολοκληρωθεί.. άσε και δέκα λεπτάκια. Εάν έχεις να κάνεις μια εργασία και έχεις να την παραδώσεις συγκεκριμένη ημέρα, μην την αφήσεις για τελευταία στιγμή.. μπορείς να ξεκινήσεις λίγο νωρίτερα ή να συγκεντρωθείς περισσότερο για να ολοκληρωθεί μέχρι και ημέρες νωρίτερα! Πολλά μπορούν να συμβούν την τελευταία στιγμή! Δεν θέλω να κάνουμε ‘’μαύρες’’ σκέψεις.. αλλά άνθρωποι είμαστε και συμβαίνουν πολλά.

Η ΤΥΠΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ!

ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ. Μια λέξη που καλό θα ήταν να αποφεύγουμε. Υπάρχει κάτι πιο γαλήνιο από το να είσαι τυπικός και όλες οι δουλειές να γίνονται στον χρόνο τους;! Εμένα προσωπικά, μου προσφέρει μεγάλη ψυχική ικανοποίηση και ηρεμία!

Το ξέρω.. υπάρχουν πολλοί πειρασμοί…κάποια στιγμή θα βαριέσαι κιόλας. Προσπάθησε να μείνεις τυπικός και να ακολουθείς το πρόγραμμα σου. Άλλοτε για αυτόν τον λόγο βάλαμε και κενές ώρες μέσα στην ημέρα μας αλλά και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στις δουλείες μας! Μην ξεχνάμε, η τυπικότητα γίνεται σιγά σιγά και συνέπεια.

Κλείνοντας, θέλω να σας πω, πως όλα τα παραπάνω είναι απλά λόγια.. θέλει προσπάθεια για να τα εφαρμόσεις, να τα ακολουθήσεις πιστά και να παρατηρήσεις τα αποτελέσματα. Προσωπικά θα μιλήσω πάλι, αφιέρωσα αρκετό χρόνο στο ημερολόγιο μου, προγραμματίζοντας σωστά όλες τις δουλείες μου. Δεν έκανα υπερβολές! Κάνε λοιπόν κι εσύ την προσπάθεια σου και γράψε μου τα αποτελέσματα!!

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP