BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Οργάνωση ντουλάπας σε 6 βήματα!

Οργάνωση ντουλάπας σε 6 βήματα!

Μία εκκαθάριση βρίσκεται στη to do λίστα των περισσότερων!

Η άνοιξη έφτασε και οι δουλειές στο σπίτι "ανοίγουν". Και τώρα… Πως συμμαζεύουμε τα  χειμωνιάτικα ρούχα; Τips οργάνωσης των ρούχων, ώστε να μη χαλάσουν ως την επόμενη σεζόν, αλλά και για να εξοικονομήσουμε χώρο στη ντουλάπα. Πότε ήταν η τελευταία φορά που τακτοποίησες τη ντουλάπα σου; Η άνοιξη σου δίνει την αίσθηση ενός οργανωμένου, νέου ξεκινήματος που θα ανανεώσει την καθημερινότητά σου. Βάλε λοιπόν ένα ποτήρι κρασί ή καφέ και έχε έτοιμες τις κούτες.

1. Φτιάξε playlist

Η μουσική πάντα βοηθάει! Θα σε χαλαρώσει και θα σου δώσει την όρεξη να ξεκινήσεις το ξεσκαρτάρισμα. Βάλε ότι μουσική σου αρέσει, δεν χρειάζεται να είναι κάτι συγκεκριμένο. Απλά κάτι που θα κρατήσει τα χέρια σου σε εγρήγορση. 

2. Κάνε έναν σωρό από ρούχα

Αναγκαστικά θα πρέπει να αδειάσεις όλη σου την ντουλάπα. Αυτό πρέπει να γίνει έτσι ώστε με ένα βετέξ και λίγο αζαχ να καθαρίσεις τα συρτάρια αλλά και τα φύλλα της ντουλάπας. Έτσι θα είσαι σίγουρη ότι η ντουλάπα σου είναι καθαρή. Μην ξεχάσεις να σκουπίσεις μετά γιατί σίγουρα θα πέσουν χνούδια τα οποία δεν τα θες κάτω από τα ντουλάπια σου πάλι. Αφού βγάλεις τον σωρό και τον ακουμπήσεις στο κρεβάτι σου, φτιάξε 2 σημεία. Στο ένα είναι κρατάω στο άλλο δίνω - χαρίζω. Μην ξεχάσεις να έχεις κοντά σου μια λεκάνη για να βάλεις εκεί τα ρούχα που θέλουν πλύσιμο γιατί κάπως σου μυρίζουν ή είδες ένα λεκέ. Μέσα σε αυτόν τον σωρό θα υπάρχει και κάποιο ρούχο που θα είναι σκισμένο ή πραγματικά που δεν θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Πέταξέ το ή κόψτο για να το κάνεις ξεσκονόπανο ανάλογα το ύφασμά του π.χ βαμβακερό. 

 

Οργάνωση ντουλάπας σε 6 βήματα!

 

3. Προτεραιότητες

Οργάνωσε τα πάντα σε κατηγορίες. Μπορείς να έχεις πολλές κατηγορίες όπως μπλουζάκια, πουλόβερ, ρούχα που φοράς σπάνια όπως αυτά που φοράμε σε γάμους, παντελόνια, πανωφόρια. Αποφάσισε τι σου χρειάζεται, τι δεν ξέρεις αν σου χρειάζεται και σε ποια θα πεις αντίο. Διαίρει και βασίλευε. Προσωπικά αν κάποιο ρούχο δεν το έχω φορέσει για δυο συνεχόμενες χρονιές του λέω αντίο. Έτσι θα δεις τι σου χρειάζεται να αγοράσεις και τι πλέον σου είναι άχρηστο. Κατηγοριοποίησε και τα είδη των ρούχων που κρατάς (ή ακόμα και με βάση το χρώμα) ώστε να τα βρίσκεις πιο εύκολα και γρήγορα. Σίγουρα θα έχεις ήδη προμηθευτεί τα κατάλληλα κουτιά ή σακούλες υφασμάτινες για να τα τοποθετήσεις. Μια φανταστική ιδέα είναι τα διάφανα κουτιά και έτσι θα γνωρίζεις τι υπάρχει και που. 

4. Δοκίμασε κάτι νέο

Αυτή τη σεζόν μπορείς να δοκιμάσεις μια καινούρια ιδέα οργάνωσης. Σαν αυτή που σου δείχνω εγω στο Instagram. Σχετικά με τον τρόπο που τυλίγεις τις πετσέτες σου ή τις κάλτσες ή τα μπλουζάκια. Δοκίμασε να εξοικονομίσεις χώρο και να φαίνεται ξεκάθαρα τι έχεις και τι δεν έχεις. Όταν τα ρούχα είναι μπερδεμένα, δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε ούτε να κάνουμε τους συνδυασμούς που θα θέλαμε. Καμιά φορά αυτό είναι λόγος για να αγοράσουμε καινούρια ρούχα ενω στην πραγματικότητα δεν τα χρειαζόμαστε. Δοκίμασε το διαφορετικό τύλιγμα και ίσως σου αρέσει πολύ. 

 

Οργάνωση ντουλάπας σε 6 βήματα!

 

5. Επένδυσε στην οργάνωση

Πάρε κρεμάστρες και ειδικές θήκες για αξεσουάρ και παπούτσια. Θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη και τα πράγματα θα μπουν στη θέση τους. Βάλε τα κοσμήματά σου σε άλλο σημείο, όμορφα και τακτοποιημένα. Βάλε αυτά που φοράς πιο πολύ σε εμφανές σημείο ενώ αποθήκευσε τα εκτός σεζόν. Δεν πειράζει αν δεν έχεις αγοράσει όλα τα απαραίτητα για την οργάνωση, έτσι και αλλιώς μπορεί να χρειαστείς κάτι που δεν θα έχει φανταστεί. Αφού φτιάξεις την ντουλάπα σου χωροταξικά μπορείς να δεις ιδανικά τι θα ήθελες από διχωριστικά ή από αποθηκευτικούς χώρους και ανάλογα να πάρεις.

6. Πάρε μια φίλη ή κάντο μαζί με τα παιδιά. 

Μια έξτρα βοήθεια είναι απαραίτητη. Εμπιστέψου την κολλητή σου και τη γνώμη της. Θα διασκεδάσετε κιόλας, πίνοντας – γιατί όχι; - ένα ποτήρι κρασί. Δοκίμασε το! 

Αν έχεις παιδιά ζήτα να κάνετε την ντουλάπα τους μαζί και να σας βοηθήσουν στο τι θέλουν τ όχι και πως θα τους είναι πιο εύκολο να βρίσκουν τα ρούχα τους δίχως η ντουλάπα τους να γίνεται καθημερινά χάλια. Σε εμάς έχει βοηθήσει πάρα πολύ οι μικρές ταμπέλες που έχουμε φτιάξει που ξεχωρίζουν τα ρούχα σε πρόχειρα και ρούχα σχολείου και έχουμε γλυτώσει τις πρωινές γκρίνιες αφού καταλάθος φοράνε σχισμένες φόρμες. Όσο είναι γονείς αντιλαμβάνονται την εικόνα. 

Εγώ ξεκινάω αύριο την οργάνωση μου! Αναμένω τα αποτελέσματα σας! 

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP