BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Κοινωνικές δεξιότητες-Ομαδικό παιχνίδι

Κοινωνικές δεξιότητες-Ομαδικό παιχνίδι

Το τελευταίο καιρό έχουμε βάλει στόχο να κοινωνικοποιήσουμε τα παιδιά μας. Και λέω "μας" μιας και το προσπαθούμε με τη παρέα μας. Η παρέα αποτελείται από διάφορες ηλικίες. Τα μεγαλύτερα είναι περίπου 2,5 ετών και τα μικρότερα είναι 3 μηνών. Γίνεται σημαντική προσπάθεια λοιπόν να μάθουν να παίζουν κυρίως ο Παναγιώτης με τα υπόλοιπα μεγαλύτερα παιδάκια. Στις συγκεκριμένες φωτογραφίες η παρέα αποτελείται από 2 γλυκύτατα κοριτσάκια ετών 2 +. Αυτή είναι μια στιγμή συμφιλίωσης, τουλάχιστον προσπάθεια συμφιλίωσης αφού ο Παναγιώτης δε πολύ θέλει να παίξει το Γύρω - γύρω όλοι στη μέση ο ...Παναγιώτης.

IMG_4679
IMG_4680

Τα κορίτσια αποφάσισαν οτι θα παίξουν γύρω γύρω όλοι

IMG_4681
IMG_4682

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο ο Παναγιώτης δε θέλει..τρέχει λοιπόν

IMG_4683
IMG_4684
IMG_4685
IMG_4686

Τον στριμώχνουν στη γωνία για κακή του τύχη

IMG_4687
IMG_4690

Αλλά με χαμόγελο στα χείλη καταφέρνει και ξεφεύγει ή τα κορίτσια τον άφησαν!

Τι κερδίζουν τα παιδιά από τη συναναστροφή με άλλα παιδάκια; Πραγματικά η λίστα είναι πολύ μεγάλη. Το πρώτο και κυριότερο είναι η επικοινωνία. Για να παίξουν πρέπει να συνεννοηθούν με κάποιο τρόπο, τώρα αν αυτός ο τρόπος είναι σου αρπάζω το παιχνίδι και τρέχω γρήγορα πριν μου το πάρεις ή πριν τις φάω εντάξει και αυτό αλληλεπίδραση είναι. Πάντα θα υπάρχουν στιγμές που τα παιδιά μας δε θα θέλουν να παίξουν με τους δικούς μας όρους ή με τους όρους των συνομηλίκων τους, να όπως εδώ ο Παναγιώτης, το ερώτημα είναι επεμβαίνουν οι μεγάλοι στο παιχνίδι των μικρών; Η προσωπική μου άποψη είναι αν δε μας αρέσει ο τρόπος που παίζουν τα παιδιά είτε γιατί δε παίζει το ένα το άλλο, είτε γιατί δε μοιράζονται είτε γιατί μαλώνουν μπορούμε να τους δείξουμε το τρόπο. Να γίνουμε και εμείς μέλος της παρέας, να παίξουμε μαζί και να κάνουμε ένα βήμα πίσω  για να αφήνουμε χώρο να δούμε εάν κατάλαβαν τον τρόπο που παίζεται ένα παιχνίδι αλλιώς συνεχίζουμε να δείχνουμε.

Όλοι μας δυσκολευόμαστε στις κοινωνικές σχέσεις. Όλοι μας αναρωτιόμαστε τώρα να τον χαιρετήσω αυτόν με θυμάται ή πόσες είναι οι φορές που κάποιος μας λέει κάτι απλό και εμείς καταλαβαίνουμε κάτι εντελώς άκυρο. Αφού δυσκολευόμαστε λοιπόν εμείς πολλές φορές να επικοινωνήσουμε γιατί πιστεύετε οτι για τα παιδιά μας θα είναι το πιο απλό πράγμα; Ιδιαίτερα όταν δεν έχει αναπτυχθεί λόγος! Ας παίξουμε λοιπόν μαζί τους και όλα θα είναι τέλεια...και ας κρυώνει ο καφές στο τραπεζάκι!

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP