BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Η μέθοδος Baby lead wening και τι προσέφερε στο παιδί μου

Η μέθοδος Baby lead wening και τι προσέφερε στο παιδί μου

Δεν ξέρω αν σας το έχω αναφέρει αλλά έχω ένα μικρό υπέροχο ανιψιό ο οποίος σε λίγες ημέρες θα κλείσει τον ένα χρόνο. Δεν θα μακρηγορήσω στο πόσο τον λατρεύω και πόσο γλύκας είναι αλλά θα μείνω στη σίτιση του και στο τρόπο που μπήκαν οι τροφές στη ζωή του και πως πλέον τρώει στο ένα χρόνο ζωής του. Κάποια παιδιά για κάποιο λόγο σε καθοδηγούν περισσότερο ως γονιό από κάποια άλλα. Δε ξέρω αν έχει να κάνει η εμπειρία σου ως γονιός και ο τρόπος να αναγνωρίζεις τα σημάδια και τα θέλω ενός παιδιού ή αν πραγματικά το παιδί έχει τον τρόπο να σου δείξει τι ακριβώς θέλει αλλά ο ανιψιός μου όπως και το δεύτερο παιδί μου ο Δημήτρης ακολούθησαν από την αρχή την BLW μέθοδο τροφής και σίτισης. Για κάποιο λόγο δεν ανέχονταν ούτε ήθελαν κάτι άλλο.

Η περίοδος που ο Δημήτρης μου ξεκίνησε μόνος του 6 μηνών να πιάνει τις τροφές και να προσπαθεί να τις πετάξει γι’ αρχή στο πάτωμα και στη πορεία να τις βάλει στο στόμα του, θα μου μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μου. Ήταν μια δύσκολη περίοδος με πολλά πλυσίματα και αρκετή αγωνία για το πότε θα καταφέρει να φάει το παιδί. Μέχρι να φτάσει ενός απλά πετούσε το φαγητό και το πασάλειφε ακόμα και στα μαλλιά του. Δε δεχόταν κουτάλι ή να του δώσει κάποιος άλλος τροφή και έτσι αποφάσισα να εμπιστευτώ τη μέθοδο Baby lead weaning ανεξάρτητα που το ένστικτό μου έλεγε ότι κάποια στιγμή πρέπει να καταφέρει να βάλει φαγητό στο στόμα του. Φυσικά με είχε καθησυχάσει η παιδίατρός μας όπου μας έλεγε ότι τον πρώτο χρόνο η βασική τροφή του μωρού είναι το γάλα και το φαγητό ερχόταν δεύτερο. Έτσι ο Δημήτρης ήταν ένα μωρό που θήλαζε αρκετά, είχε καλές πάνες, έπαιρνε βάρος και ύψος αλλά το φαγητό δε το πολυήθελε.

Κοιτώντας σήμερα τον ανιψιό μου και πόσο ευχαριστιέται την ομελέτα χαίρομαι που η μέθοδος αυτή απέδωσε και στα δυο παιδιά απλά με διαφορετικό τρόπο. Και όταν λέω απέδωσε και βλέποντας παιδιά που δεν έχουν ξεκινήσει τις τροφές με αυτό τον τρόπο, αυτό που έχω να σημειώσω, χωρίς φυσικά να είναι απόλυτο μιας και είναι πολλοί οι παράγοντες που τα καθορίζουν, είναι ότι τα παιδιά που έχουν κάνει BLW είναι πιο άνετα με τη λεπτή τους κίνησης και τις συλλήψεις στα δάχτυλα, μπορούν και αφαιρούν εύκολα τα κουκούτσια από τα κεράσια και τις ελιές που τρώνε και χρησιμοποιούν με τέτοιο τρόπο τα εργαλεία σίτισης έτσι ώστε να μη λερώνονται.

Φυσικά όλα αυτά είναι σχετικά αλλά σας περιγράφω τι έχω παρατηρήσει στα δικά μου παιδιά  και σας δίνω ένα λόγο ακόμα να δοκιμάσει την BLW μέθοδο η οποία επιτρέπει στο παιδί να φάει με το δικό του τρόπο και χρόνο. Μπορεί να είναι μια κουραστική μέθοδος για τη μαμά αλλά μέσα από αυτή τα οφέλη είναι πολλά.

·         Τα παιδιά ανακαλύπτουν γρήγορα τις υφές των φαγητών

·         Εξασκούν πολύ έντονα τη λεπτή τους κίνηση και σύλληψη

·         Ανεξαρτητοποιούνται πολύ γρήγορα στο φαγητό αλλά και στα υπόλοιπα

·         Στα υπόλοιπα γιατί όταν ένα παιδί εξασκεί τη λεπτή του κίνηση μπορεί με ευκολία να πιάσει και να τραβήξει τη κάλτσα του ή τη μπλούζα του.

·         Επιτρέπει στην οικογένεια να τρώνε όλοι μαζί χωρίς να είναι αναγκασμένος κάποιος γονιός να ταΐσει πρώτα  το παιδί και μετά να πάρει σειρά ο επόμενος και άλλα πολλά

Πρόσφατα που φτιάξαμε στο σπίτι τη συνταγή με τη ρόζ Πιτάγια από τα Ιάματα www.iamata-shop.gr την οποία συνταγή πρότεινε η Ελένη από το https://www.littlehandsblw.com/ θυμήθηκα εκείνες τις όμορφες στιγμές που έψαχνα και εγώ συνταγές για τα μικρά χεράκια του Δημήτρη όπως πολύ ωραία περιγράφει η μαμά Ελένη και που προσπαθούσα να φτιάξω όμορφες στο μάτι αλλά και εύγευστες συνταγές μιας και είχα λίγο κουραστεί να τρώει το πάτωμα ότι φτιάχνω και όχι ο Δημήτρης.

Αν τότε είχα τη ροζ πιτάγια ίσως το έντονο ροζ χρώμα που βγάζει να ενθουσίαζε περισσότερο τον Δημήτρη όπως και το μικρό της μαμάς Ελένης. Να μερικές φωτογραφίες από το όμορφο γεύμα που ετοίμασε γα τον μικρό της.

 

Η μέθοδος Baby lead wening και τι προσέφερε στο παιδί μου

Τη ροζ πιτάγια θα τη βρείτε στα Ιάματα όπως και άλλες σκόνες 100% οργανικές για τα μικρά σας αλλά και για εσάς γιατί οι βιταμίνες που περιέχουν είναι πολλές και στο Instagram θα δείτε πολλές συνταγές που έχω φτιάξει εγώ αλλά και άλλες κυρίες. Τη συνταγή της Ελένης θα τη βρείτε εδώ: https://www.instagram.com/p/CCvmEl4JRmQ/

 

Θα χαρώ να μοιραστείτε το σχόλιο σας σχετικά με τη μέθοδο Baby lead weaning και αν τη γνωρίζετε και αν θα τη δοκιμάζατε ποτέ; Εγώ σας τη προτείνω ανεπιφύλακτα

Αξιολογήσεις (0)
Σχόλια (1)
Από Ελένη στις 02-08-2020

Το να αφήνουμε το παιδί να μας δείχνει το δρόμο και να το εμπιστευόμαστε είναι το πιο σημαντικό για το blw. Δεν το μετάνιωσα ούτε μία στιγμή και πραγματικά πιστεύω ότι τα οφέλη του είναι τόσα που δεν χωράνε σε ένα άρθρο! Πολύ ωραία τα έγραψες!

BACK TO TOP