BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Έρχεται Σαββατοκύριακο, να τι πρέπει να κάνεις βήμα-βήμα!

Έρχεται Σαββατοκύριακο, να τι πρέπει να κάνεις βήμα-βήμα!

Δεν ξέρω εάν σου συμβαίνει και εσένα αυτό συνέχεια… αλλά κάθε φορά που έρχεται η Δευτέρα.. ή τις περισσότερες φορές τουλάχιστον.. μετανιώνω που δεν εκμεταλλεύτηκα καλύτερα το Σαββατοκύριακο μου! Συνήθως, θέλω να κάνω τόσα πράγματα, αλλά καταλήγω να ασχολούμαι μόνο με υποχρεώσεις και να στερούμαι στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Αυτό που κατάλαβα είναι.. πως το τέλειο διήμερο στο σπίτι χρειάζεται οργάνωση!

 

Μπορεί να είναι Πέμπτη, και να μου πεις, είναι νωρίς για σχέδια αλλά πίστεψε με όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο!

Για να μπεις στη σωστή διάθεση, φαντάσου το βράδυ της Παρασκευής όπου θα γυρίσεις σπίτι μετά από μία γεμάτη εβδομάδα. Σκέψου τη στιγμή που θα αλλάζεις στις αγαπημένες σου πυτζάμες που θα τυλίγεσαι με μια κουβέρτα στον καναπέ. Κλείσε τα μάτια σου και οραματίσου το τέλειο Σαββατοκύριακο στο σπίτι: τι δραστηριότητες σου έχουν λείψει, τι συντροφιά θα επέλεγες, ποια θα ήταν η... μουσική υπόκρουση; 

Τώρα λοιπόν, αφού το έχεις οραματιστεί, θα σου δώσω και μερικές συμβουλές για να οργανωθείς ακόμη καλύτερα.

 

Έρχεται Σαββατοκύριακο, να τι πρέπει να κάνεις βήμα-βήμα!

 

1.Μην φορτώνεις το Σαββατοκύριακό σου

Το γνωρίζω πως είναι οι δύο μέρες που έχεις χρόνο να κάνεις τις δουλείες του σπιτιού. Είναι η τέλεια στιγμή για να καθαρίσεις το σπίτι, να γεμίσεις το ψυγείο, να μαγειρέψεις για την εβδομάδα, να δεις κόσμο που έχεις χάσει. Μια στις τόσες όμως επίτρεψε στον εαυτό σου να απολαύσει ένα Σαββατοκύριακο (σχεδόν) άδειο από υποχρεώσεις. Αφιέρωσε λίγες ώρες την Πέμπτη και την Παρασκευή για να καθαρίσεις το σπίτι και να πας σουπερμάρκετ. Μπορείς επίσης να αφιερώσεις το Σάββατο σου στις περισσότερες δουλειές και ακόμα καλύτερα να τις κάνεις με την οικογένεια μαζί έτσι ώστε να έχετε χρόνο μαζί αλλά και να βοηθηθείς. Αν το Σάββατό σου είναι γεμάτο από δουλειές, χαλάρωσε το βράδυ Σαββάτου αλλά και την Κυριακή. Η Κυριακή είναι μέρα που συνήθως κάνω ότι με χαλαρώνει. 

 

2.Πρόγραμμα;!

Το έχετε καταλάβει όλοι ελπίζω, πως εγώ είμαι άνθρωπος του προγράμματος. Δεν μπορώ να φανταστώ μέρα να περνάει και να μην κοιτάω την ατζέντα μου!

Ανάλογα με τον χαρακτήρα σου, είναι πιθανό η ιδέα ενός προγράμματος να σε ανακουφίζει. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία φτιάξε μια λίστα με όσα πράγματα θες να κάνεις και οργάνωσέ τα μέσα στο 48ωρο: κάλεσε φίλους στο σπίτι, ανάθεσε μια ώρα για τις αναπόφευκτες μικροδουλειές, αφιέρωσε ένα μεσημέρι σε ένα νέο βιβλίο. Υπάρχουν και εκείνοι όμως, που δεν θέλουν τον προγραμματισμό. Για εσάς λοιπόν έχω να πω.. προμηθευτείτε τα αγαπημένα σας σνακ και... go with the flow!

 

3.Προσωπική φροντίδα

Επιβάλλεται να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου, ότι και να έχεις κανονίσει! Ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο είναι η ιδανική επιλογή για την απόλυτη χαλάρωση. Φώτισε το μπάνιο με κεριά, αρωμάτισε το νερό με αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου ή γιασεμιού, βάλε την αγαπημένη σου μουσική και βυθίσου στη μπανιέρα σου μέχρι να... μουλιάσεις. Αυτά τα μικρά που μπορούν να πραγματοποιηθούν αφού έχεις τελειώσει με τις υποχρεώσεις σου μπορούν να σου χαρίσουν το συναίσθημα της ικανοποίησης. Είναι πολύ σημαντικό το αίσθημα αυτό και φυσικά είναι διαφορετικό στον κάθε ένα. Θα με πεις τρελή αλλά όταν η κουζίνα μου λάμπει έχω ένα τεράστιο αίσθημα ικανοποίησης. 

 

4.Σκέψου.. τι δεν έχεις κάνει που θα ήθελες πολύ;!

Βάλε μέσα στα σχέδιά σου κάτι που δεν θα έκανες ένα οποιοδήποτε Σαββατοκύριακο. Αυτό θα είναι μια επίσκεψη σε κάποιο μουσείο, στον ζωολογικό κήπο, μια δραστηριότητα;! Ίσως ακόμα αξίζει να κλείσεις ραντεβού για μασάζ στο σπίτι! Με λίγα λόγια κάνε αυτό που λαχταράς εδώ και καιρό και θα κάνει τις μπαταρίες σου να γεμίσουν ενέργεια μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο! Μην ξεχνάς να καταγράφεις ακόμα και τις ανάγκες όπως τις δουλειές, έτσι δεν θα ξεχάσεις τίποτα και θα γίνουν όλες οι δουλειές. 

Αν σου αρέσουν οι λίστες μην ξεχάσεις να 

 

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP