BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Ένα αυγοζωάκι σπίτι μας

Ένα αυγοζωάκι σπίτι μας

Τα παιδιά μου έχουν μπεί στη διαδικασία φροντίδας τρίτου προσώπου το οπoίο είναι μια δεξιότητα που οι περισσότεροι ενήλικες έχουμε αλλά στα παιδιά είναι πιο δύσκολο να μαθευτεί αφού δεν είναι ικανά πολλές φορές να φροντίσουν τον εαυτό τους, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Κάτι βέβαια που είναι απόλυτα φυσιολογικό.

 Η εκπαίδευση, η μάθηση και η συνήθεια είναι στοιχεία τα οποία επιτρέπουν στο παιδί να κατακτήσει την αυτοφροντίδα και κατ'επέκταση την φροντίδα για ένα τρίτο πρόσωπο. Η φροντίδα λοιπόν του Σίμπα του σκύλου μας ή του ψαριού μας του Βαγγέλη, είναι κάτι που έχει μπει στη καθημερινότητά μας και συνήθως κάποιο από τα παιδιά μου φροντίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένα χάδι, ένα τάισμα ή ακόμα και η καλημέρα που λέμε στον Βαγγέλη και αυτό μας χτυπάει το τζαμάκι της γυάλας πεινασμένος είναι μια δεξιότητα-συνήθεια που επαναλαμβάνεται στο σπίτι μας.

Το μεγάλωμα των παιδιών μαζί με τα ζώα εκτός από το έντονο φιλοζωικό αίσθημα που δημιουργείται αναπτύσει και την αίσθηση της υπεθυνότητας αλλά της ωρίμανσης. Το παιδί αντιλαμβάνεται ότι το ζώο πρέπει να τραφεί και να καθαριστεί και είναι καλό οι γονείς να μοιράζουν αυτές τις αρμοδιότητες στα παιδιά. Αν όμως ένας γονιός δεν θέλει να δώσει μια τόσο σοβαρή ενασχόληση όσο αυτή της φροντίδας ενός ζώου γιατί φοβάται οτι μπορεί να συβεί οτιδήποτε και να μην μπορεί να το διαχειριστεί μετά τότε μπορεί να ξεκινήσει από κάτι πολύ πιο απλό και με λιγότερα συναισθήματα. 

 

{image=2}

 

Όταν τα παιδιά μου είδαν τα αυγοζωάκια της AsCompany στα ράφια, ενθουσιάστηκαν με την ευκαιρία που θα είχαν να φροντίσουν το ηλεκτρονικό αυτό μωράκι. Αποκτήσαμε το μικρό πράσινο δεινοσαυράκι, αν και δε ξέραμε τι να επιλέξουμε από τα τέσσερα αυτά ζωάκια. Το πήραμε λοιπόν στο σπίτι και με περίσσιο ενθουσιασμό διαβάσαμε τις οδηγίες πριν το βάλουμε σε λειτουργία.

Ο τρόπος που αυτό το ζωάκι χτυπάει η καρδιά του και γεννιέται είναι άκρως εντυπωσιακός. Σε γεμίζει προσμονή και αγωνία για το τι θα συναντήσεις στην πρώτη εκκόλαψη. Στη πορεία όταν γεννιέται και είσαι κοντά είναι όλα καλά, όταν όμως απομακρύνεσαι αυτό νυστάζει κι πρέπει να ανταποκριθείς να το βάλεις για ύπνο.

 

Είναι διασκεδαστικό και σε γεμίζει ένα αίσθημα ευθύνης και ανταπόκρισης. Επίσης σα μητέρα έχω να σχολιάσω ότι η διαδικασία εκκόλαψης ήταν η πιο διασκεδαστική για μένα, βλέποντας τα μάτια τους γεμάτα ενθουσιασμό και προσμονή, μου έφερε ιδιαίτερη χαρά. Μπορείς να την επαναλάβεις όσες φορές θέλεις. Εξού και το παρακάτω βίντεο. Καλή απόλαυση και καλό παιχνίδι

 

 

Το παιχνίδι θα το βρείτε εδώ: https://www.ascompany.gr/

 

 

 

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP