BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Δραστηριότητες στην παραλία!!!

Δραστηριότητες στην παραλία!!!

Βρεφάκα: 4-12 μηνών: Παιχνίδια στην άμμο, κρύβω στην άμμο ενα παιχνιδάκι κ του ζητάω να το βρει Γεμίζουμε τα κουβαδάκια με άμμο χρησιμοποιώντας ή τις χούφτες ή το φτυαράκι( για μεγαλύτερα βρεφάκια) Ρίχνω πετρούλες μέσα στο κουβαδάκι κ τις μετράω με το ρυθμό που θέλω ή τραγουδάω τραγούδι κ ανάλογα με αυτό που λέω ρίχνω στον αντίστοιχο χρόνο τη πετρούλα στο κουβαδάκι! Tip: να εχει νερό το κουβαδάκι για να κάνει γλούπ κ να πιτσιλιόμαστε με νερό!

 

1-3 ετών Κολυμπώντας με τη βοήθεια των γονιών κ με μια σανίδα! Ξάμπλωνουμε το παιδάκι στη σανίδα κ βάζουμε μπροστά του ενα παιχνιδάκι-μπάλα κ του λέμε να χτυπήσει ποδαράκια για να το φτάσει! Κρατάμε ενα παιχνιδάκι μέσα στο νερό κ του ζητάμε να το βρει κ να το πιάσει δίχως απαραίτητα να βουτήξει απλά με το χεράκι του να ψάξει να το βρει Αγοράζουμε αυτό που κάνει μπουρμπουλήθρες κ τις κυνηγάμε στην αμμουδιά για οποίο παιδάκι φοβάται το νερό. Εδώ δε μας νοιάζει αν γεμίζουμε σαπουνάδες

IMG_2463

3-6 ετών Μπορούμε να παίξουμε μπάλα - ποδόσφαιρο, καλάθια αν υπάρχει μπασκετοκαλάθι, βόλεϊ ή έστω πασούλες μέσα στο νερό! Ή για το πιο μικρά παιδάκια υπάρχει αυτό το παιχνίδι  που μοιάζουν με ρακέτες αλλά έχουν βέλκρο( κριτς-κρατς) κ απλά κολλάει η μπάλα πάνω! Φυσικά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην χτυπήσουμε τους λουόμενες!! Ανακαλύπτω θησαυρούς! Σκάβουμε την αμμουδιά κ δημιουργούμε ένα πηγαδάκι! Ανακαλύψαμε νερό!!

 

Παιχνίδι στη ταβέρνα: Όλοι πεινάνε κ το φαγητό αργεί.. Ούφ πως θα περάσει ευχάριστα η ώρα! Έχουμε προνοήσει κ παίρνουμε μαζί ένα παιχνίδι που φανταζόμαστε ότι θα ασχοληθεί το παιδί τουλάχιστον μισή ώρα Αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα καραβάκι με τη χαρτοπετσέτα, αναλύοντας στο παιδί τις κινήσεις που κάνουμε. Κ μετά κάνουμε πως το τραπέζι μας είναι η θάλασσα κ το αλάτι κ το πιπέρι ο φάρος ή άλλα καραβάκια κ παίζουμε ένα φανταστικό παιχνίδι. (2-..ετών) Εφόσον το τραπεζομάντηλο είναι χάρτινο ή να ζητήσουμε ένα κ να ζωγραφίσουμε μαζί με το παιδί  περιγράφοντας τη σημερινή ημέρα, τη θάλασσα, τη παραλία κ ότι κάναμε σήμερα!! Ε πια πιστεύω ότι το φαγητό ήρθε!!

 

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP