BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Από το Νηπιαγωγείο στην Α Δημοτικού

Από το Νηπιαγωγείο στην Α Δημοτικού

 

Θυμάστε το Νηπιαγωγείο και με πόσους διαφορετικούς τρόπους είχαμε παίξει με αυτό το παιχνίδι; Αν όχι μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο εδώ και να δείτε Stories και Posts στον Instagram λογαρισμό της σελίδας.

Ήταν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με πολλές επιλογές παιχνιδιού και βοηθούσε στην ανάπτυξη πολλών δεξιοτήτων. Κυρίως γνωστικών και σχολικών δεξιοτήτων. Είχε πράγματα που στα περισσότερα Νηπιαγωγεία πραγματοποιούνται και ήταν παράλληλα ευχάριστο για τα παιδιά. 

Έτσι αποφάσισα λοιπόν να αποκτήσω το επόμενο από το Νηπιαγωγείο. Αυτό για την Α Δημοτικού το οποίο λέγεται Σχολείο Α Β Γ. Φυσικά τα παιδιά μου δεν είναι αυτή τη χρονιά στην Α Δημοτικού αλλά στα πλαίσια διαφόρων δραστηριοτήτων που κάνουμε στο σπίτι και που μαθαίνει ο Παναγιώτης γράμματα και αριθμούς θεώρησα καλή ιδέα να το αποκτήσουμε.

Πράγματι ήταν όπως το περίμενα. Γεμάτο πολλές διαφορετικές δραστηριότητες με ένα ανεβασμένο επίπεδο. 

Παρακάτω σας δείχνω μερικές από τις πολλές ξεχωριστές δραστηριότητες που έχει αυτό το κουτί. Σημαντικό για μένα σαν μαμά είναι τα παιχνίδια που μπαίνουν στο σπίτι να μπορούν να απασχολήσουν και τα δυο τα παιδιά. Το κάθε ένα με τις ανάγκες του βέβαια και το επίπεδό του. Ο μικρός Δημήτρης λοιπόν μπορώ να πω οτι ευχαριστήθηκε πολύ τα περισσότερα από τα παιχνίδια που περιείχε το Σχολείο Α Β Γ.

 

 

 

Παραπάνω τον βλέπουμε να ετοιμάζει τα κουτάκια κατηγοριοποίησης φρούτων, λαχανικών, γλυκών και άλλα πολλά. Η κατηγοριοποίηση σε ομάδες είναι μια δραστηριότητα που είναι σημαντικό να κατακτηθεί πριν το παιδί μας φοιτήσει στη Πρώτη Δημοτικού έτσι ώστε να μπορεί να αντιληφθεί τις ομάδες, τις κατηγοριοποιήσεις ακόμα και τους γραμματικούς κανόνες που θα συναντήσει αργότερα.

Καθαρές εικόνες και εύκολες ακόμα και για το μικρότερο παιδί της οικογένειας.

 

 

Φυσικά η γραφή στη Πρώτη Δημοτικού πρωταγωνιστεί. Δομημένη γραφή μέσα σε όρια και γραφή γραμμάτων με συγκεκριμένη φορά είναι λίγα από αυτά με τα οποία έχει να ασχοληθεί το παιδί μας. Με ένα εύκολο λοιπόν τρόπο το επιτραπέζιο αυτό βοηθά τους μικρούς μαθητές να γράψουν δίχως να κάνουν λάθη. Μαρκαδόρος και σφουγγάρι λοιπόν και γράψτε όσες φορές θέλετε. (Στη σελίδα υπάρχουν πολλά διαφορετικά άρθρα που αφορούν τη γραφή, διαβάστε εδώ).

 

 

 

Δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι μαθηματικές έννοιες. Τα παιδιά μαθαίνουν τους αριθμούς να τους γράφουν αλλά και να τους αναγνωρίζουν. Χώρια που το σύστημα εκπαίδευσης έχει αλλάξει και τα μικρά μας μαθαίνουν πια συλλαβές και δε κάνουν ανάγνωση ενώνοντας γράμματα. Τι καλύτερο να εκπαιδευτεί ένα παιδί στην ένωση συλλαβών ενώνοντας ένα Puzzle.

 

Τέλος μπαίνουν στο παιχνίδι και τα τρισδιάστατα σχήματα τέτοια τα οποία το παιδί δεν είχε συναντήσει στο Νηπιαγωγείο και δίνετε η δυνατότητα στο παιδί να μάθει μέσα από ενα απλό μεν πάζλ αλλά σύνθετο στη πραγματικότητα.

Το επιτραπέζιο παιχνίδι της AS Company είναι εκπαιδευτικό και ολοκληρωμένο. Έχει ανάγνωση συλλαβών, γραφή γραμμάτων, έννοιες σχημάτων, σταυρόλεξα, παιχνίδι ερωτήσεων γνώσεων, puzzle με διαφορετικές εκπαιδευτικές μορφές, έννοιες αντικειμένων και ένα σορό ακόμα πράγματα τα οποία μπορεί να δώσουν στο παιδί που θα πάει πρώτη Δημοτικού ή που βρίσκεται σε αυτήν μια πιο διασκεδαστική δόση μάθησης και γνώσης. Αρέσουν και στα παιδιά, το ανακαλύψαμε στο σπίτι!

 

 

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP