BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Άλλαξε τη βραδινή ρουτίνα των παιδιών σου

Άλλαξε τη βραδινή ρουτίνα των παιδιών σου

Είναι βράδυ και είμαι στο ντους προσπαθώντας να ξεκουραστώ. Σκέφτομαι αρκετά και αναλογίζομαι τη βραδινή ρουτίνα που έχω με τα παιδιά. Γιατί με κουράζει τόσο αυτή διαδικασία αναρωτιέμαι και ενώ μπορεί να έχουμε περάσει μια υπέροχη ημέρα, το βράδυ μπορεί να έρθει η απόλυτη καταστροφή;

Θα σου δώσω εικόνα για να μπεις στο κλίμα. Έχουμε φάει το ελαφρύ βραδινό και έχουμε πει από νωρίς οτι μετά το φαγητό θα πάμε για τον ύπνο μας.  Τέλεια. Περπατάνε προς τα κρεβάτια συνήθως μπουσουλώντας, μη μπερδεύεσαι είναι τριών και έξι περίπου, ή στα τέσσερα ανάλογα ποιο ζώο επιλέγουν να κάνουν. Φτάνουν στο διάδρομο που βρίσκεται το δωμάτιό τους και η τουαλέτα. Το ένα πηγαίνει από εδώ, το άλλο από εκεί. Χοροπηδάνε στα κρεβάτια και τρέχουν στο διάδρομο πάνω κάτω ενώ ταυτόχρονα χασμουριούνται. Λέω εγω διάφορα όπως, να βγάλουμε τα ρούχα παιδιά, ας ψάξουμε τις πιτζάμες σου, πήγαινε τουαλέτα, έλα να πλύνουμε τα δόντια. Ταυτόχρονα μπορεί να δεχθώ πυρά μιας ιπτάμενης πιτζάμας ή μιας κάλτσας, γιατί ποιο παιδί δε πετάει όσο πιο μακριά μπορεί τη κάλτσα του; Συνήθως την ώρα που μου σκάνε στο κεφάλι ή ξεκαρδίζομαι μαζί τους ή απλά κάνω πως δε συμβαίνει. Η διάθεση μου δυστυχώς εναλλάσεται κάτι το οποίο με ενοχλεί. Αλλά πές μου ποιός δεν έχει εναλλαγές στη διάθεση; Δε ξέρω κάποιον. 

Στη συνέχεια αφού πραγματικά κάνουμε αγώνα δρόμου να καταφέρουν να ολοκληρώσουν όλα τα βήματα, πέφτουν στο κρεβάτι και εγώ είμαι ήδη εξαντλημένη και σκέφτομαι ώχου πόσο μεγάλο παραμύθι θα διαλέξουν τώρα;;

 

Έκανες εικόνα; Σκεφτόμενη λοιπόν οτι αυτό που κυρίως θέλω από το βράδυ μου με τα παιδιά είναι να τα πάρω αγκαλιά να διαβάσουμε ένα παραμύθι για τον κάθε ένα να κουβεντιάσουμε για να κλείσουμε ωραία τη βραδιά μας και να πούμε μια ήρεμη καληνύχτα. Γελάς;; Εγώ δε γελάω και σου λέω ότι σκέφτηκα κάτι που μπορεί να μην είναι ιδανικό για όλους αλλά θα του δώσω μια ευκαιρία και θα το προσπαθήσω. Θες να το προσπαθήσεις και εσυ μαζί μου;;

 

 

Λοιπόν έφτιαξα ένα απλό εκτυπώσιμο το οποίο έχει τα βήματα που ακολουθούν τα παιδιά πρίν τον ύπνο τους. Ίσως εσύ να έχεις ένα βήμα ακόμα η κάτι λιγότερο αλλά σε γενικές γραμμές αυτά ακολουθούν τα παιδιά πριν τον ύπνο. Θα εκτυπώσω λοιπόν ένα για κάθε παιδί και θα το αναρτήσω σε σημείο που να το φτάνει βάζοντας δίπλα και μια σειρά αυτοκόλλητων ή ένα μαρκαδοράκι, με οτι βολεύεται το κάθε ένα. Θα αφήνω λοιπόν τα παιδιά να πηγαίνουν μόνα και βλέποντας τις εικόνες αυτές να μη ξεχνούν κανένα βήμα. Να σημειώνουν δίπλα οτι το έκανα και να πηγαίνουν στο επόμενο. Όταν θα έχουν τελειώσει όλα τα βήματα εγω θα πηγαίνω και απλά θα κάνω το ευχάριστο μέρος της όλης διαδικασίας. Τις αγκαλιές και τα παραμύθια. Ε;; Πώς σου φαίνεται; Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δε το έχω δοκιμάσει. Το έφτιαξα για να το δοκιμάσουμε μαζί. Τι λές θα ήθελες; Αν ναι χαρισέ μου ένα σχόλιο εδώ και άμμεσα θα λάβεις το εκτυπώσιμο στα mail σου. 

 

Το γνωρίζω ότι η τόσο στοχευμένη καθοδήγηση δε ταιριάζει σε όλα τα παιδιά ή σε όλους τους γονείς αλλά επειδή ο στόχος μου είναι ήρεμα παιδιά ήρεμοι γονείς και τα παραμύθια και οι αγκαλιές έχουν περισσότερη σημασία για μένα παρά το πως θα φορέσουν τις πιτζάμες τους είπα να το δοκιμάσω. Σύντομα θα μάθεις νέα μου για το πώς τα πήγανε. 

Καλή μας επιτυχία.

 

Εδώ θα δείς ένα παλαιότερο άρθρο μου για το τρόπο με τον οποίο μπορεί το παιδί να μάθει να ντύνεται - γδύνεται με εύκολα κολπάκια.

 

 

 

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own MailChimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */ #mc-embedded-subscribe-form input[type=checkbox]{display: inline; width: auto;margin-right: 10px;} #mergeRow-gdpr {margin-top: 20px;} #mergeRow-gdpr fieldset label {font-weight: normal;} #mc-embedded-subscribe-form .mc_fieldset{border:none;min-height: 0px;padding-bottom:0px;} 

Ζήτησες τα Δωρεάν εκτυπώσιμα 

Θα ήθελες να ενημερώνεσαι για τα νέα της σελίδας;

Παρακαλώ τσέκαρε το κουτάκι αν επιθυμείςνα λαμβάνεις Newsletter. Δώσε μια ευκαιρία στη σελίδα και μη ξεχνάς οτι οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να κάνει απεγγραφή.

Email 

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.

 

Αξιολογήσεις (0)
Σχόλια (5)
Από Δωρα στις 14-07-2023

Παρακαλω θα ήθελα το εκτυπωσιμο αρχείο! Πολύ χρήσιμο ευχαριστώ πολύ

Από Μαριέττα στις 22-01-2023

Θα ήθελα παρακαλώ το εκτυπωσιμο με τις διαδικασίες της βραδινής ρουτίνας γιατί θεωρώ πως θα βοηθήσει πολύ τις βραδινές μας διαδικασίες! Ευχαριστούμε πολύ!

Από ΦΩΤΕΙΝΗ στις 22-12-2022

θα ήθελα το εκτυπώσιμο υλικό, μήπως και διευκολύνει την βραδινή μας ρουτίνα!

Από Παυλίνα στις 01-12-2022

Θα ήθελα κι εγώ το αρχείο! Θα το κολλήσω από τώρα στον τοίχο (19 μηνών)

Από Ραφαηλία στις 04-10-2022

Κι εμένα αυτή ήταν η σκέψη μου! Σ ευχαριστούμε πολύ που το μοιράζεσαι απλόχερα!!!

BACK TO TOP