BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

5 τρόποι για να οργανώσεις την Νέα χρονιά.

5 τρόποι για να οργανώσεις την Νέα χρονιά.

Οι περισσότεροι από εμάς με τον ερχομό του Νέου χρόνου νιώθουμε μια ανακούφιση, μια κάθαρση, μια αλλαγή χωρίς φυσικά να αλλάζει τίποτα από τη μια μέρα στην άλλη. Στο μυαλό μας όμως πολλά πράγματα αλλάζουν. Αφήνουμε πίσω πράγματα που δε μας άρεσαν και προσπαθούμε να σκεφτούμε τρόπους με τους οποίους θα εκπληρώσουμε τους στόχους μας, τα όνειρά μας αλλά και στόχους που δε καταφέραμε να υλοποιήσουμε τη χρονιά που μας πέρασε. 

Ενώ στη πραγματικότητα δεν αλλάζει κάτι και ξυπνάμε ο ίδιος άνθρωπος την επόμενη του χρόνου, μέσα όμως αναζητούμε την αλλαγή, τη βελτίωση και την οργάνωση της χρονιάς. Μαζί θα ανακαλύψουμε πέντε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να έχουμε μια πιο οργανωμένη χρονιά, να θέσουμε πραγματοποιήσιμους στόχους και μια χρονιά περισσότερο αποδοτική και με την ικανοποίηση τι στο τέλος τα καταφέραμε.

 

Θέσπισε στόχους για την προσωπικη σου υγεία

 

Όλοι μας λέμε πόσο σημαντική είναι η υγεία και πως αυτό μόνο  μας φτάνει για να έχουμε μια ιδανική χρονιά και ναι είναι αλήθεα, αλλά πόσοι από εμάς ξεχνάμε την ψυχική υγεία μας; Πόσοι ξεχνάμε να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας, στις αισθήσεις μας, στο δέρμα μας, στις σκέψεις μας. Παρακάτω θα δειτε μερικές εικόνες που θα βοηθήσουν εμένα και όσους έχουν προμηθευτεί το ημερολογιο του 2018 φτιαγμένο από εμένα οι οποίες θα βοηθήσουν σε όλα τα παραπάνω. Εσείς που δε το έχετε προμηθευτεί μπορείτε να πάρετε μια ιδέα και να χρησιμοποιήσετε τις ιδέες μου για την εσωτερική προσωπική σας υγεία.

 

 

Ξεκίνα τη χρονιά σου με 25 ημέρες αυτοβελτίωσης. Αγάπησε τον ευατό σου και χάρισέ του το χρόνο που του αναλογεί. Μια φορά την ημέρα μπορείς να του αφιερώνεις λίγο χρόνο. Έτσι θα γεμίζεις πάντα με ενέργεια και δε θα σε εγκαταλείψεις σε μια γωνιά. Κάνε τις εξετάσεις σου μια φορά ή δύο το χρόνο και ανακάλυψε τι είναι αυτό που ζητάει ο οργανισμός σου περισσότερο μέσο της διατροφής σου ή της άσκησης.

 

 

Κάνε τις μετρήσεις σου και αποφάσισε αν τις απολαμβάνεις ή αν θα τις αλλάξεις. Είναι καθαρά στο χέρι σου ότι και να αποφασίσεις.

 

Πές στον εαυτό σου καθημερινά οτι τον αγαπάς και απέδειξέ του το λέγοντας ολα τα θετικά σου. Δώσε χρώμα στη διάθεση σου, ζωγραφίζοντας το ημερολόγιό σου

 

Βάλε μικρούς καθημερινούς στόχους

 

Οι στόχοι όσο πιο απλοί και αναλυτικοί τόσο πιο εύκολοι. Μπορεί κάποιος να εχει στόχο να χάσει 10 κιλά αλλα πραγματικά να του φαίνται πολύ δύσκολος και αγχωτικός. Αν ομως βάλει ημερήσιους στόχους όπως να μη φάει για μια μέρα ζάχαρη, δε θα είναι πιο εύκολο έτσι; Θα καταφέρει πιο γρήγορα και πιο εύκολα το στόχο του. Οι δυσκολίες είναι μέσα στο μυαλό μας, οπότε μπορούμε να το ξεγελάσουμε θέτοντας και επιτυγχάνοντας καθημερινούς μικρούς στόχους

 

 

Οργάνωσε τα οικονομικά σου

 

Οι περισσότεροι από εμάς πρός το τέλος του μήνα, λέμε μα που πήγε ο μισθός μου; Πάλι τελείωσε, πάλι δε με φτάνει. Δεν εχουμε πάντα ξεκάθαρη εικόνα για το που χαλάμε τα χρήματα μας, με αποτέλεσμα όλο αυτό να μας δημιουργεί μια ανασφάλεια, εκνευρισμό και γκρίνια. Μάθε λοιπόν να σημειώνεις κάθε μέρα τα έξοδά σου και στο τέλος του μήνα θα έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα για το που τελείωσαν τα χρήματά σου. Με αυτό το τρόπο μαθαίνεις να γνωρίζεις τι έχει πάντα το πορτοφόλι σου , τις υποχρεώσεις σου και τέλος να κάνει σωστή διαχείρηση η οπόια θα σου φέρει ελευθερία κινήσεων.

 

 

Κάνε συχνή ανασκόπηση μέσα στη χρονιά.

 

Θές να είναι κάθε τέλος μήνα, κάθε τρίμηνο; Όποτε σε βολεύει κάνε μια μικρή ανασκόπηση βλέποντας τους στόχους σου και σκέψου τι πήγε λάθος και δε τα κατάφερες ή επιβράβευσε τον εαυτό σου επειδή τα πήγες περίφημα. Έτσι δε θα σου ξεφεύγει τίποτα και πάνω από όλα δε θα ξεχνάς. Οι στόχοι αν δεν βρίσκονται συχνά μπροστά μας απλά ξεχνιούνται. Μην αφήσεις τον εαυτό σου να ξεχαστεί λοιπόν. 

 

Συγχώρεσε τον εαυτό σου

Σε περίπτωση που κάτι πήγε λάθος και δε τα κατάφερες μη μαστιγώνεσαι. Κάνε την ανασκόπησή σου και ξεκίνα ξανά. Προσπάθησε με διαφορετικό τρόπο και θα τα καταφέρεις. Δεν προσφέρεις τίποτα στον εαυτό σου, φωνάζοντας του οτι δε τα κατάφερε. 

 

Σου εύχομαι να έχεις μια υπέροχη χρονιά γεμάτη δημιουργίες προσωπικές και επαγγελματικές και αν θες να βοηθηθείς σε όλα αυτά που θες να επιτύχεις το ημερολόγιο του 2018 θα σε βοηθήσει. Απόκτησέ το εδω 

Καλή Χρονιά!

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP