Μητέρα -Καριέρα

Posted by Despoina Katsoula 26/06/2017 0 Comment(s) Με τη ματιά της μαμάς,

Οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε οτι όταν κάνει μια γυναίκα ενα παιδί είναι καλό να αφιερωθεί σε αυτό ολοκληρωτικά το πρώτο χρόνο ζωής του και στη συνέχεια για τα επόμενα 5-6 χρόνια να είναι μαζί με τον μπαμπά του παιδιού οι αποκλειστικοί φροντιστές. Τι γίνεται όμως όταν μια μητέρα έχει ξεκινήσει ενα επάγγελμα, ενα οποιοδήποτε επάγγελμα και μια παύση σε αυτό για το μεγάλωμα των παιδιών θα της στοιχήσει τη καριέρα της. Σίγουρα περιμένετε μια απάντηση έξυπνη και να δίνει τη μαγική λύση, αλλά δε θα σου δώσω τέτοια απάντηση γιατί απλά δε τη ξέρω.

 

Εργάζομαι και εγω και ταυτόχρονα μεγαλώνω τα δυο μου παιδιά. Έκανα μια θυσία για τα παιδιά η οποία ήταν η αλλαγή επαγγέλματος και ωραρίου αλλά δε θα μπορούσα να σκεφτώ τον εαυτό μου να μη δουλεύω. Δουλεύω από πολύ νωρίς ηλικιακά και είναι κάτι που με ευχαριστεί και το αγαπώ και πραγματικά  δε μπορώ να με σκεφτώ ως ευτυχισμένη αν δε δουλεύω. Θα μου πεις υπάρχει αυτή η πολυτέλεια; Εκεί είναι το θέμα λοιπόν τη σημερινή εποχή που ζούμε οτι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να μη δουλεύει κάποιος απο τους δυο γονείς. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα εκεί έξω και αναγκαστικά πια σε σχεση με τα παλαιότερα πρότυπα που ήθελαν τη γυναίκα στο σπίτι, έχουν αλλάξει.

Οπότε αυτή είναι η απάντηση στο τυχόν ερωτημά σου φίλη μου. Η κρίση. Και αν αυτή σε αφήνει να αναθρέψεις τα παιδιά σου όπως εσυ θέλεις. Αλλά δε σε αφήνει. Δεν απολαμβάνεις το ίδιο τα παιδιά, γιατί πρέπει να λείπεις. Τουλάχιστον κάποιες ώρες. Απλά να, υπάρχει και κάτι που μπορείς να κάνεις για να καλύψεις όλη αυτή την απουσία. Λέγεται ποιοτικός χρόνος. Κλείνεις κινητά, τηλεόραση και οτιδήποτε θα σου αποσπάσει τη προσοχή και αφιερώνεσαι. Παιχνίδι είναι, αγκαλιά είναι; Ότι εσένα σου λείπει και επιθυμεί περισσότερο το παιδί. Μόνο έτσι νομίζω οτι αναπληρώνονται αυτές οι στιγμές. Με πλήρη αφοσίωση έστω μισής ώρας.

 

Θυμήσου, η ποιότητα χρόνου που βρίσκεσαι με το παιδι σου είναι η πιο σημαντική. Επεδίωξε να την έχεις αυτή και την αγκαλιά και το παιδί σου θα μεγαλώσει χαρούμενο και θα αντιληφθεί γρήγορα για ποιο λόγο οι γονείς του δουλεύουν. Γιατί τα παιδιά μας ναι είναι έξυπνα και αντιλαμβάνονται αργά ή γρήγορα ότι γίνεται γύρω μας. 

Leave a Comment