Άρρωστο Τριήμερο..

Posted by Despoina Katsoula 26/05/2017 0 Comment(s) Με τη ματιά της μαμάς,

Πώς μπορεί ενα Σαββατοκύριακό να καταστραφεί εντελώς; Μα φυσικά αν αρρωστήσουν τα παιδιά και δε μπορείς να πάς πουθενά και να κάνεις τίποτα. Να ξενυχτήσεις χωρίς να πίνει Pina colada σε ενα εξωτικό νησί αλλά δίπλα στο προσκέφαλο του παιδιού μετρώντας το πυρετό και κρατώντας τον σε κλίση γιατί αυτός ο βήχας σου θυμίζει το τσιγαρόβηχα που κάποτε ανέμελα είχες!

 

Και έρχονται οι σκέψεις που ίσως κάποιοι γονείς κάνουν, αργά μέσα στη νύχτα εκεί στην απόλυτη ησυχία, πλήν του ξερόβηχα του παιδιού όπου κάνεις τάματα να μη ξυπνήσει και τον αδερφό του και αναπολείς τις στιγμές που δεν είχε καν περάσει από το μυαλό σου οτι κάποτε θα είχες παιδιά. Εκείνα τα βραδυνά καλοκαιρινά μπάνια, τους τρίωρους αργόσχολους καφέδες, το φαγητό στο πόδι και τα ανάλαφρα ρούχα που δεν είχαν πάνω τους εμετούς και μύξες αλλά ήταν μοσχομυρωδάτα. Τα αρώματα και το μακιγιάζ που έκανες και που δεν έβαζες το κραγιόν  στο αυτοκίνητο εν κινήσει για τη δουλειά γιατί στο σπίτι δε προλάβαινες. 

 

Αναρωτιέσαι φίλη μου αν δεν είχες παιδιά που θα ήσουν τώρα; Εγω ναι κάποια βράδια εκεί στα ξενύχτια και στους ατελείωτους θηλασμούς που είχα το αναρωτιόμουν. Ξέρεις όμως δε μπορούσα να φανταστώ με ακρίβεια που θα ήμουν και τι θα έκανα. Γιατί όσο και να δυσκολεύομαι όσο και να κουράζομαι, έρχονται εκείνες οι στιγμές που όλοι οι γονείς έχουμε ζήσει, εκείνες που χαμογελάς στη χαριτομενιά του παιδιού σου και λές, χαλάλι. Χαλάλι η κούραση, τα ξενύχτια, τα νεύρα όλα χαλάλι.

 

Αλλά πείτε μου ποιος από εσας δε θα ήθελε να πίνει Pina Colada τώρα σε ενα εξωτικό μέρος.. Ας είναι και μπύρα δε κολλάμε εκεί..

 

Leave a Comment