Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για τα παιδιά μας και εμάς

Posted by Despoina Katsoula 07/12/2017 0 Comment(s) Τι θα παίξουμε μαμά;,

Σερφάρωντας στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις απεριόριστε επιλογές παιχνιδιών που μπορείς να παίξεις με τα παιδιά σου ή να παίξουν τα παιδιά μόνα. Τώρα που τα σχολεία σταματούν για τις διακοπές των Χριστουγέννων, θέλουμε εμείς αλλά και τα παιδιά μας να περάσουν όσο πιο ευχάριστα και αναίμακτα γίνεται. Ένας από τους τρόπους που το πετυχαίνουμε είναι οι δραστηριότητες και οι κατασκευές τραπεζιού. Αυτές που συνήθως πρέπει να τις φτιάξουν στο τραπέζι έτσι ώστε να διασκεδάσει όλη η οικογένεια μαζί ή η μαμά να μαγειρέψει τα γιορτινά εδέσματα και γλυκά. Βρήκα λοιπόν μερικές από τις κατασκευές που αποφασίσαμε με τα παιδιά να κάνουμε τις γιορτινές μέρες και σας τις παραθέτω.

 

  

 

Μπορούμε είτε με ξυλαράκια της φύσης είτε με κανέλλες που μυρίζουν υπέροχα και υπάρχουν στα μαγαζιά με τους ξηρούς καρπούς να κολλήσετε και να βάλετε πάνω ότι σας βρίσκετε. Κορδέλες, ματάκια, αστεράκια ότι υπάρχει με στόχο να δώσετε μια μορφή σε αυτό το ξυλαράκι. Ο χειρισμός των μικροαντικειμένων στα δάχτυλα και στη παλάμη είναι πολύ ευεργετικός για τη λεπτή κίνηση και την εξάσκηση αυτής. Στις περισσότερες από αυτες τις κατασκευές ευοδώνεται η λεπτή κίνηση.

 

  

 

Κατασκευές που βοηθούν πολύ στη λεπτή κίνηση και στον οπτικοκινητικό συντονισμό είναι και οι παραπάνω. Το πέρασμα χαντρών μπορεί να είναι ευεργετικό αλλά μπορεί να γίνει βαρετό. Αν όμως μας φέρει ενα αποτέλεσμα το οποίο θα κρεμάσουμε ως στολίδι στο σπίτι μας, τότε το παιδί παίρνει την ικανοποίηση του αποτελέσματος. Ακόμα τα κολάζ είναι μια δραστηριότητα που απασχολεί για μεγάλο χρονικό διάστημα το παιδί και είναι αντίστοιχα ευεργετικό με όλες τις παραπάνω δραστηριότητες λεπτής κίνησης. Επίση η ενασχόληση με το ψαλίδι και τη κόλλα είναι κάτι που λατρεύουν τα παιδιά.

 

     

 

Φυσικά υπάρχουν πάντα τα δωρέαν εκτυπώσιμα τα οποία μπορείτε να δώσετε στα παιδιά. Στην εργοθεραπεία χρησιμοποιούσαμε πάρα πολλές παρόμοιες δραστηριότητες οι οπόιες ήταν διασκεδαστικές αλλά φυσικά και αποσκοπούσαν στους θεραπευτικούς στόχους μας.

 

 

 

Αυτός ο τρόπος ζωγρφικής, με διαφορετικά εργαλεί είναι πάντα διασκεδαστικός και μπορεί ν δημιουργηθεί μια πολύ ωραία κατασκευή για τα παιδικά δωμάτια. 

 

Update: Κοιτάξτε τι φτιάξαμε εμείς:

    

Με τα στοιχεία της φύσξς στολίσαμε το παράθυρό μας!

Εσείς ποια κατασκευή θα κάνετε φέτος. Αν σας άρεσε πατήστε παρακάτω το κουμπάκι  και κοινοποιήστε το.

 

Αν θες να διαβάσεις τι παιχνίδια επέλεγα να παίξει το παιδί μου  όταν ήταν ένα και μικρότερο πήγαινε εδώ. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Μάλλον από τότε έχω να φτιάξω τούρτα!

Leave a Comment