Η κούκλα Nenuco και το Σετ Κομμωτηρίου της

Posted by Despoina Katsoula 28/11/2017 0 Comment(s) Τι θα παίξουμε μαμά;,

Σαν παιδί ειχα κούκλα Nenuco

 

Εντάξει δεν έχω κορίτσια κι αν και είμαι κορίτσι δε θα έλεγα οτι αναζητούσα ως παιδί και πολύ κοριτσίστικα παιχνίδια. Τις κούκλες όμως τις αγάπαγα και όταν είδα στο eshop της AsCompany τη Nenuco μνήμες ξεπετάχτηκαν από το μυαλό μου. Τα περισσότερα κορίτσια της ηλικίας μου είχαν ένα μωρό Nenuko το οποίο φροντίζαμε ή σέρναμε γυμνό σε κάθε γειτονιά. 

 

Τα πράγαμτα πια εξελίχθηκαν και οι κούκλες αυτές κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα από το παρελθόν. Όπως η συγκεκριμένη που επέλεξαν τα παιδιά για τις ξαδέρφες τους. Η κούκλα Nenuco Σετ Κομμωτηρίου έχει πολλά αξεσουάρ και χτενούλες, πιστολάκια και άλλα ευφάνταστα για να εξασκήσει το παιδί τη φαντασία του και να δημιουργήσει πάνω στα μαλλιά της κούκλας, αλλά και της μαμάς φαντάζομαι. Έχει χαντρούλες και κάτι περίεργα αξεσουάρ και έχει κατάξανθα, μαλακά και μοσχομυρωδάτα μαλλιά. Μα τι βάζουν και μια κούκλα είναι τόσο μοσχομυρωδάτη;

 

Σίγουρα θέλουν προσοχή τα μικρά αντικείμενα όπως οι χάντρες για τα μικρότερα παιδάκια αλλά με την επίβλεψη του γονιού και τη σωστή καθοδήγηση δε θα υπάρξει κάποια δυσκολία.

 

 

Τι οφέλη έχει για τα παιδιά;

 

Η κίνηση που κάνουμε με μια βούρτσα ή ένα πιστολάκι θα αναρωτιέσαι τι μπορεί να προσφέρει σε ένα παιδί. Το πρώτο είναι η φαντασία και η δημιουργικότητα, μετά το παιδί εξασκεί τις στροφές της άκρα χείρας και της χρήσης των δαχτύλων και της παλαμιαίας σύλληψης. Κάνει χειρισμό μικρών αντικειμένων στη παλάμη αλλά και εξασκείται στη σύλληψη "λαβίδα" αφού καλείται να πιάσει τις μικρές χάντρες και εξασκώντας ταυτόχρονα τον οπτικοκινητικό συντονισμό πρέπει να περάσει τις χάντρες μέσα από τα μαλλιά.

 

Ακόμα η κούκλα Nenuko έχει ένα άλλο εργαλέιο όπου σα μανταλάκι πιάνει το παιδί τα μαλλιά της κούκλας και με αντίθετη κίνηση πρέπει να το περιστρέψει για να φτιαχτούν οι όμορφες μπούκλες της.

Σας φαίνεται εύκολο να το κάνετε όλο αυτό ταυτόχρονα; Εμένα πάλι όχι. Οι σύνθετες κινήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές αφού αν απαριθμήσω όλες τις δεξιότητες που χρειάζονται για να καταφέρουμε αυτή τη σύνθετη κίνηση, θα σταματήσετε να διαβάζετε.

 

Όλα αυτά που καλούνται τα παιδιά να κάνουν σε αυτή τη κούκλα είναι κινήσεις που όλοι κάνουμε μέσα στη καθημερινότητά μας. Είναι ωραίο μέσα από τα παιχνίδια να συνδυάζεται η εκπαίδευση, η διασκέδαση αλλά και η εξάσκηση δεξιοτήτων. Ναι πιστεύω οτι μέσα και από μια κούκλα μπορούμε να έχουμε ποιοτικό παιχνίδι αφού οι επιλογές ειδών παιχνιδιού είναι πολλές, εννοώντας το κατασκευαστικό, συμβολικό και φαντασίας παιχνίδι που προσφέρει αυτή η κούκλα, Αυτό σίγουρα κάνει η συγκεκριμένη κούκλα. 

 

  

 

Ευχαριστήθηκα πολύ το παιχνίδι με τα κορίτσια, πολύ διαφορετικό κι εφάνταστο!!

Διαβάστε το έξυπνο παιχνίδι της As Company Το Εργαστήριο Ανατομίας και δείτε με ποιο τρόπο έπαιξαν τα δικά μου παιδιά.

Leave a Comment