Τη μέρα που σταμάτησα να μαγειρεύω

Posted by Despoina Katsoula 21/11/2017 0 Comment(s) Με τη ματιά της μαμάς,

Μια μεγάλη περίοδο της ζωής μου, αυτής με τα παιδιά να πριν λίγο καιρό για την ακρίβεια, συνειδητοποίησα οτι κάτι δε πήγαινε καλά με το θέμα της μαγειρικής. Για την ακρίβεια το παρατήρησε ο άντρας μου και όχι εγώ. Δεν είχα χρόνο να ανακαλύψω οτι κάτι πήγαινε λάθος με τη μαγειρική. Τι είχα πάθει λοιπόν; Burn out στη μαγειρική υπάρχει; Θεωρώ πως ναι αφού μου συνέβει.

Τα τελευταία χρόνια μαγείρευα συνέχεια, Συνέχεια και κάθε μέρα. Συνέχεια, κάθε μέρα και περίπου τέσσερις φορές μέσα στην ημέρα. Όλα τα γεύματα μέσα στην ημέρα και πολλά διαφορετικά για να ικανοποιήσω τις ανάγκες μας. Μιλώντας για τις διατροφικές ανάγκες. Της δίαιτας, της διατροφής μετά τη γυμναστική, το καλό πρωινό που διαφέρει για εμένα γιατί δε πίνω γάλα για παράδειγμα και άλλα πολλά να μη μακρυγορώ. Οι δουλειές όμως και οι απαιτήσεις των παιδιών μεγάλωναν και εγω βρισκόμουν εγκλωβισμένη μέσα σε μια κουζίνα προσπαθώντας να φτιάξω αυτά που μας άρεσαν με ηλιγγιώδη ταχύτητα γιατί απλά δε προλάβαινα.

 

 

Πως να γίνει ωραίο όμως το φαγητό που θελει το χρόνο του και το χάιδεμά του, όπως σοφά έλεγε η γιαγιά μου. Δε γινόταν ωραίο. Μια δυο τρείς με χάλια φαγητό ε η κατάσταση ήταν απογοητευτική και αποφάσισα οτι δε θα φτιάξω πάλι μεσημεριανό φαγητό παρά μόνο στη περίπτωση που έχω χρόνο. Δηλαδή το Σαββατοκύριακο ή το βράδυ αν έχω το κουράγιο και δεν έχω αποκοιμηθεί από τις 7 μαζί με τα παιδιά.

Έδωσα λοιπόν την ευχαρίστηση στον άντρα μου να μαγειρεύει το μεσημερινό φαγητό, από την προηγούμενη και εγώ να διατηρήσω τα υπόλοιπα γεύματα μέσα στην ημέρα, που μου αρέσουν και περισσότερο να σου πω την αλήθεια από το μεσημεριανό. 

Photo Credit: wuestenigel Flickr via Compfight cc

Στην αρχή αισθάνθηκα άσχημα. Τι δε μπορώ να τα καταφέρω; Μα πως; Μα είμαι καλή γιατί τα κάνω χάλια; Όταν συνειδητοποίησα οτι δίνω περισσότερη σημασία στα παιδιά ή σε κάτι άλλο που με ευχαριστεί περισσότερο από το φαγητό που έβραζε σε ψηλή φωτιά, απενεχοποιήθηκα και είπα δε πειράζει δεν είσαι η πρώτη ή η τελευταία που δε μαγειρεύεις και αφού έχω τη δυνατότητα να με βοηθάει ο άντρας μου τότε τι καλύτερο δε συμφωνείς;

Εμείς οι μαμάδες είμαστε σούπερ-maniac-ήρωες και τα καταφέρνουμε όλα σωστά; ΌΧΙ, δε τα καταφέρνουμε όλα κάτι μένει κενό. Σε μένα ήταν το φαγητό, σε σένα τι είναι;; 

ΥΓ. Στη φωτο μια αποτυχημένη δόση κέικ..

 

Εαν το άρθρο σου άρεσε μοιράσου το. Πάτησε το από κάτω μπλε κουμπάκι του Facebook

 

Leave a Comment