Μια απλή κατασκευή λεωφορείου και φύγαμε..

Posted by Despoina Katsoula 20/10/2017 0 Comment(s) Τι θα παίξουμε μαμά;,

 

Είναι κάποιες φορές που όσα παιχνίδια και αν έχει η ντουλάπα μας τα παιδιά ζητούν κάτι νέο, κάτι που μπορεί να είδαν περνώντας από μια βιτρίνα ή χαζεύοντας στη τηλεόραση. Φυσικά είναι αδύνατο να αγοράζει κανείς συνέχεια καινούρια παιχνίδια και έστω οτι κάποιος μπορούσε σίγουρα δεν είναι κάτι που επιθυμούμε να παρέχουμε ως γονείς στα παιδιά μας. Στη προσπάθεια μου λοιπόν να αναπτύξω τη συνεργασία των δυο παιδιών μου, το δεσμό μεταξύ τους αλλά και μαζί μου όπως και τη φαντασία τους εκμεταλεύτηκα το κουτί που βρέθηκε στην ανακύκλωσή μας.

 

 

Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ενα λεωφορείο αφου το σχήμα του κουτιού μας το θύμιζε κιόλας με απώτερο σκοπό να βάλουμε μέσα τα ανθρωπάκια των παιδιών και να παίξουμε όλοι μαζί μια όμορφη ιστορία.

 

 

Στην αρχή ζωγραφισαμε με στυλό πως θα θέλαμε να γίνουν τα παράθυρα σε ποια σημεία και τι πόρτες θα είχε το λεωφορείο. Το παιδί πρότεινε και εγώ ζωγράφιζα. Φτιάξαμε φώτα, ρόδες, πόρτες και πόρτ παγκάζ. Καθίσματα για τον οδηγό και τους συνεπιβάτες.

 

 

Ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος σε όλους μας. Δημιουργούσαμε κάτι από το μηδέν και το αποτέλεσμα μπορεί να μη φαίνεται καλλιτεχνικό αλλά ο στόχος είναι αυτός που έχει σημασία.

 

 

Φυσικά κάθε λεωφορείο που σέβεται τον εαυτό του έχει και ενα σκυλόσπιτο. Έτσι να το και το σκυλόσπιτο το οποίο μεταφέρθηκε μαζί με τις βαλίτσες των πολιτών. 

 

 

Ο στόχος σε αυτη τη δραστηριότητα πέρα από τα παραπάνω που ανέφερα σχετικά με τον επικοδομητικό χρόνο με τα παιδιά, αφορά και την ανάπτυξη των γνωστικών δεξιοτήτων αλλά και των δεξιοτήτων της λεπτής κίνησης και τέλος την ανάπτυξη του κατασκευαστικού παιχνιδιού που είναι πολύ σημαντικό σε όλες τις ηλικίες. Για σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε με ενα χαρτόκουτο; Εμείς πάντως θα το επιχειρήσουμε πάλι. 

Leave a Comment