BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες χωρίς άγχος!

Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες χωρίς άγχος!

Έχω ξεκινήσει να μπαίνω στο πνεύμα των Χριστουγέννων και συχνά τριγυρνάει στο μυαλό μου η διαδικασία στολισμού του σπιτιού! Μια τόσο όμορφη αλλά και τόσο χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί αρκετή οργάνωση.Οργάνωση γιατί με την δουλειά και τις δραστηριότητες των παιδιών τα πράγματα είναι σχετικά δύσκολα.Η βιασύνη σε συνδυασμό με το σκληρό πρόγραμμα που έχουμε μας κάνει να χάνουμε τον έλεγχο πολλές φορές.  Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά με βοηθούν στο στολισμό του σπιτιού όλο και περισσότερο. Επίσης ένα ερώτημα που έχω κάθε χρόνο είναι πόσο νωρίς ή πότε ακριβώς είναι ωραία στιγμή να στολιστεί το σπίτι; Ξεκαθαρίζοντας το τοπίο στο μυαλό μου πάμε να οργανώσουμε τα απαραίτητα για εύκολο στολισμού σπιτιού.

1. Απλοποίηση της διακόσμησης

Πλέον, καθημερινά περνάνε από μπροστά μας πολύ όμορφες εικόνες από σπίτι διακοσμημένα με τους πιο περίτεχνους και ιδιαίτερους τρόπους. Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στο Pinterest! Το Pinterest στο παρελθόν με έχει δυσκολέψει αρκετά αφού κάθε τι που βλέπω θέλω να το υλοποιώ, οπότε βάζω λέξεις κλειδιά για αυτό που ψάχνω κάθε φορά με αποτέλεσμα να βρίσκω στοχευμένα αποτελέσματα και να μην επηρρεάζομαι από όλες τις εικόνες που συναντούν τα μάτια μου. Δεν χρειάζεται να φορτώσουμε κάθε γωνιά του σπιτιού με αντικείμενα. Ας επικεντρωθούμε σε απλές διακοσμητικές λύσεις που μας εξοικονομούν χρόνο και χρήματα. Βάζοντας λέξεις κλειδιά όπως minimal decoration, minimal Christmas τότε θα δούμε απλά λιτά σπίτια με στολισμό ατμοσφαιρικό και όμορφο. Αν ακολουθείς αυτή τη γραμμή, αν όχι τότε βάζεις τις αντίθετες λέξεις κλειδιά στην πλατφόρμα.

Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες χωρίς άγχος!
 

2. Στο budget

Τα έξοδα την περίοδο των Χριστουγέννων είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Δώρα, τραπέζια, ψώνια στο σούπερ. Δεν χρειάζεται να επιβαρύνουμε κι ‘άλλο το πορτοφόλι μας για τον στολισμό του σπιτιού. Ας κρατήσουμε ρεαλιστικούς στόχους και ας μην παραδοθούμε στο καταναλωτικό κλίμα της περιόδου. Αν θέλεις να αλλάξεις τον στολισμό του σπιτιού σου η κατάλληλη στιγμή είναι στο τέλος των γιορτών. Ξέρω μπορεί να έχουν μείνει λίγα πράγματα αλλά και πάλι είναι πάρα πολλά τα στολίδια και οι τιμές μισές. Θα έχεις έναν ακόμα λόγο να ανυπομονείς για τα επόμενα Χριστούγεννα. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να καταγράψεις στο ημερολόγιο το οικονομικό σου πλάνο. Γράψε τα έσοδα και τα πάγια έξοδά σου και γράψε αυτό που επιθυμείς να έχεις ως χρήματα για την περίοδο των γιορτών. Μπορεί έτσι να μην βρεθείς τελευταία στιγμή χωρίς χρήματα στην τσέπη. Επιπρόσθετα μπορείς να κάνεις μια μικρή αποταμίευση από τον Νοέμβριο. Μήπως έχει έρθει  η στιγμή να βάλεις κα ένα στόχο αποταμίευσης για τη νέα χρονιά; Με το τετράδιο αυτό θα το καταφέρεις σίγουρα.

Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες χωρίς άγχος!
 

3. Οργάνωση των δώρων

Μια λίστα που καλό θα ήταν να φτιάξουμε όλοι, είναι αυτή των δώρων! Τι δώρο θα πάρουμε στον καθένα, πόσα χρήματα θα μπορούμε να διαθέσουμε και πότε θα πάμε στα μαγαζιά; Μια λίστα θα μας βοηθήσει να οργανωθούμε τόσο χρονικά όσο και οικονομικά. Προσπαθήστε να επιλέξετε τα δώρα σας με βάση τις ανάγκες και τα γούστα των αγαπημένων σας. Σίγουρα ένα χειροποίητο ημερολόγιο με τα αρχικά του ονόματος του αγαπημένο σας προσώπου είναι κάτι που θα κάνει αίσθηση. Τα δώρα σας δεν χρειάζεται να είναι ακριβά αλλά να είναι συμβολικά. Να δείχνουν την αγάπη σας και τη φροντίδα σας. Μπορεί ένα λάδι σώματος ή μια ενυδατική κρέμα να δείχνει την φροντίδα που θέλετε να προσφέρετε.

Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες χωρίς άγχος!
 

4. Φαγητό

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες στην κουζίνα! Οι λίστες καλό θα ήταν να ξεκινήσουν να προετοιμάζονται. Φυσικά πριν τις λίστες πρέπει να γίνει η επιλογή των πιάτων! Μια μικρή συμβουλή! Είναι πιο χρήσιμο να καθίσει όλη η οικογένεια κάτω και να συζητήσετε τι θα θέλατε να φάτε. Έτσι, όλοι θα φάνε, θα ευχαριστηθούν και δεν θα υπάρχουν παραπανίσια έξοδα.Ανακαλύψτε συνταγές που θα έχουν οικείες γεύσεις και αν θέλετε να πειραματιστείτε τότε μπορείτε με ενα δυο ορεκτικά ή με κάποια γιορτινά κεριά. Μην φοβάστε να τολμήσετε. Δοκιμάστε να ζητήσετε βοήθεια και να μαγειρέψετε μαζί με τα παιδιά ή ε την οικογένειά σας. Σίγουρα είναι πιο χαοτικό αλλά με την κατάλληλη μουσική, τα κατάλληλα εορταστικά ροφήματα και τα αρωματικά κεριά θα δημιουργήσετε όμορφα πιάτα, όμορφες αναμνήσεις σε εσας και την οικογένειά σας.

Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες χωρίς άγχος!
 

Εύχομαι σε όλους καλές και ήρεμες ετοιμασίες!!

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP