BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Τι βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό

Τι βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό

Στο παλιό παλιό παρελθόν δεν είχα καλύτερο από το χαθώ μέσα σε ένα βιβλίο. Στη θάλασσα, στη καφετέρια στη πλατεία; Όπου αισθανόμουν άνετη και χαλαρή διάβαζα κάτι που εκείνη τη περίοδο μου άρεσε. Αυτό μου λείπει τώρα περισσότερο από όλα με τη μητρότητα και όλες τις υπόλοιπες δουλειές με τις οποίες ασχολούμαι. Η έλλειψη χρόνου για ενα καλό "τραβηχτικό" μυθιστόρημα.

 

Επίσης αυτό που θα ήθελα ιδανικά είναι να μη νυστάζω στη πρώτη παράγραφο ανάγνωσης και να μπορώ να διαβάσω πολύ περισσότερο. Φαντάζομαι αυτο με τον καιρό βελτιώνεται και η όρεξη για διάβασμα αυξάνεται.

 

Επίσης αυτό για το οποίο πρέπει να πείθω τον εαυτό μου το βράδυ είναι το "σήκω" από τον καναπέ και αποσύρσου μια ώρα νωρίτερα για να αφιερώσεις λίγη ώρα σε ενα αγαπημένο σου βιβλίο κι όχι στο Instagram που αγαπώ.

 

Μιας και είπα Instagram ακολουθώ μερικές book lovers οι οποίες με βοηθούν να κινητοποιούμαι και μου δίνουν κίνητρο για να αγοράσω ένα βιβλίο ή να τελειώσω αυτό που τόσο καιρό έχω στο κομμοδίνο μου και να προχωρήσω στο επόμενο που εχω ήδη αγοράσει.

Πρίν από αυτο το χρόνο διάβαζα πολλά βιβλία για τη μητρότητα αλλά και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Το χειρiσμό συναισθημάτων, εντάσεων που όλες οι φυσιολογικές οικογένειες έχουν αλλά επειδή είχα διαβάσει πολλά τέτοια βιβλία αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα και είπα να διαβάσω κάτι που θα με διασκεδάσει. Να λοιπόν τα τελευταία μου βιβλία. 

 

 

Ο βιβλιοφάγος άντρας μου, διάβαζε πολλά αστυνομικά βιβλία και βιβλία μυστηρίου. Πίστευα οτι δε θα μου άρεσαν καθόλου και δεν είχα πλησιάσει καθόλου τον Jo Nesbo για παράδειγμα. Η Camilla όμως κάτι μου έκανε. Με τράβηξε η γραφή της και το γεγονός οτι είχε και το μυστήριο το οποίο καιγόσουν να ανακαλύψεις αλλά και τη προσωπική ζωή του πρωταγωνιστή με την οποία ίσως να ταυτιζόσουν. Οπότε διαβάζω όλη τη σειρά φυσικά με αργό και σταθερό ρυθμό.

 

Στη συνέχεια όμως ήθελα κάτι που να μου φτιάχνει τη διάθεση και να με κάνει ίσως να γελάσω. Πολλές φορές το ζητάω αυτό από κάποιο βίντεο ή από κάποιο βιβλίο. Με χαλαρώνει το να γελάω με τη ψυχή μου. Το παρακάτω βιβλίο δε με έκανε να ξεκαρδιστώ φυσικά αλλά με έκανε πολλές φορές να χαμογελάσω ή να γουρλώσω τα μάτια από έκπληξη. Μου άρεσε πολύ.

 

 

Στη συνέχεια περίμενα με περιέγεια και αγωνία το δεύτεο βιβλιο της αγαπημένης blogger Κατερίνας Χλωροκώστα αφού την ακολουθώ καιρό στα Social και ήξερα οτι το ετοιμάζει. Το πήρα χθες για την ακρίβεια και ήμουν σίγουρη οτι θα μου αρέσει. Αυτό όμως που δε περίμενα ήταν να αντικρύσω συναισθήματα που εχω βιώσει ως θεραπεύτρια ή ως φοιτήτια ακόμα που έκανα την πρακτική μου σε διάφορες κλινικές. Ο γραπτός της λόγος είναι απλός, κατανοητός και απόλυτα περιγραφικός. Με λίγα λόγια κάνεις εικόνα αυτα που διαβάζεις. Αυτό για μένα σε ένα βιβλίο είναι το σημαντικό. Μέσα από τις σελίδες του να καταφέρεις να το Ζήσεις! Τα βιβλία της θα τα βρείτε στις Εκδόσεις Γαβριηλίδης 

 

 

 

Καλή ανάγνωση λοιπόν και αν θέλετε να μου προτείνετε καποιο βιβλίο που σας άρεσε πολύ μη διστάσετε.

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP